Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaki aparat na początek?

Cynamonka
28-07-2019, 10:07
Witam,
Dopiero zaczynam swoją przygodę z fotografią i chciałabym kupić swój pierwszy aparat. Zastanawiam się nad modelami EOS 250D, EOS 77D, EOS M6 i EOS M50. Wiem, że podałam tu i bezlusterkowce i lustrzanki, dlatego gdyż nie wiem co lepsze dla początkującego.

Kerry
28-07-2019, 12:07
https://www.canon-board.info/threads/109278-Nowy-Canon-jaki

Cynamonka
28-07-2019, 12:24
O, dzięki bardzo. Przydatne linki. A co do tematu lustrzanka czy bezlusterkowiec, to co wybrać?

candar
28-07-2019, 12:43
O, dzięki bardzo. Przydatne linki. A co do tematu lustrzanka czy bezlusterkowiec, to co wybrać?Krótko pisząc - od ośmiu lat używam bezlusterkowców bo lubię elektroniczny wizjer oraz ostrość w tym miejscu, gdzie być powinna. Cała reszta to subiektywne własne wrażenia, które samemu trzeba sprawdzić organoleptycznie. Reasumując - w zasadzie wszystkie obecne na rynku nowe aparaty mają podobne możliwości i zrobią podobne zdjęcia. Pamiętać warto jedynie, że za jakość zdjęć odpowiada przede wszystkim optyka i warto o tym pamiętać przed zakupem aparatu.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

marfot
28-07-2019, 13:21
Witam,
Dopiero zaczynam swoją przygodę z fotografią i chciałabym kupić swój pierwszy aparat. Zastanawiam się nad modelami EOS 250D, EOS 77D, EOS M6 i EOS M50. Wiem, że podałam tu i bezlusterkowce i lustrzanki, dlatego gdyż nie wiem co lepsze dla początkującego.

Jeżeli nie masz doświadczenia to prościej zacząć zabawę z bezlusterkowcem z racji bezproblemowego autofokusa, trochę podobnego do smartfonów.
Moim typem jest M50, który jest w pełni użytecznym aparacikiem. No i szkła do niego są malutkie.

Cynamonka
28-07-2019, 16:34
Dziękuję za odp, wydaje mi się, że wybiorę bezlusterkowca jakiegoś.