Zobacz pełną wersję : Canon 100d problem z elektroniką
berbec_188
26-07-2019, 17:24
Witam, mam problem z canonem 100d...aparat włącza się lecz wyświetlacz jest ciemny-czarny.Robi zdjęcie i nic na wyświetlaczu nie widać....czy to problem wyświetlacza czy elektroniki? Może polecicie jakiś konkretny serwis -jestem z lubelskiego, który by nie zdarł że mnie kasy? Pierwszy raz mam taki przypadek...aparat nie upadł i nie zamókł....lezal w torbie kilka miesięcy i lipa...nawet nie wiem czy warto to naprawiać...
a może coś kliknąłeś i go wyłączyłeś? zajrzyj do instrukcji obsługi, który przycisk za to odpowiada i go kliknij.
berbec_188
26-07-2019, 18:54
Niestety to nie kliknięcie....nie można edytować zdjęć...wyglada jakby wyświetlacz nie działał ale zdjęcia robi...
no to serwis na Żytniej. po zrobieniu zdjęcia też go nie wyświetla? cały czas czarny? żadnych komunikatów?
berbec_188
26-07-2019, 21:34
Czarny..,zero reakcji....aparat jest już po gwarancji...chcę się zorientować czy w ogóle jest sens go naprawić -chodzi o koszt....
--- Kolejny post ---
Serwis na żytniej to proclub?
Czarny..,zero reakcji....aparat jest już po gwarancji...chcę się zorientować czy w ogóle jest sens go naprawić -chodzi o koszt....
--- Kolejny post ---
Serwis na żytniej to proclub?
.tak.