PDA

Zobacz pełną wersję : YN600EX-RT II użycie w HSS "na odległość"

Marcinus
21-07-2019, 18:11
Mam pytanko odnośnie użycia tej lampy z krótkimi czasami kiedy lampa nie znajduje się na stopce aparatu.
1.Żeby wyzwolić lampę z C 80d moge jedynie optycznie? Tak? (Nie mam dodatkowego wyzwalacza radiowego)
2.Optycznie uzywajac wbudowanej lampy nie uzyje na YN600EX-RT II trybu HSS ? Czy sie mylę.
3. Jesli nie myle się w pkt. 2. muszę zakupic wyzwalacz YN-E3-RT II lub kupić drugą YN600EX-RT II lub kompatybilna?
4. Co lepiej waszym zdaniem. Kupic wyzwalacz czy dołożyć 100 zeta i miec drugą lampę? Czy mając 2 lampę bede mial takie same mozliwosci wyzwolenia pierwszej jak z wyzwalaczem?

marfot
21-07-2019, 19:34
Niezależnie czy to ma być HSS czy nie to komfort korzystania z RT jest znakomity. Dokup wyzwalacz albo lampę RT i to będzie wygoda.

Marcinus
21-07-2019, 19:40
Niezależnie czy to ma być HSS czy nie to komfort korzystania z RT jest znakomity. Dokup wyzwalacz albo lampę RT i to będzie wygoda.

Ale lampą będę miał takie same możliwości sterowania co wyzwalaczem, tak? I dodatkowo możliwość używania jako lampy na stopce jeśli będę chciał robic z dwiema lampami?

marfot
21-07-2019, 20:11
Ale lampą będę miał takie same możliwości sterowania co wyzwalaczem, tak? I dodatkowo możliwość używania jako lampy na stopce jeśli będę chciał robic z dwiema lampami?

Lampa w trybie Master umożliwia sterowanie innymi lampami RT. Czy w takim samym zakresie jak wyzwalacz to nie wiem (podejrzewam, że tak).
Jak kupowałem YN-E3-RT to nie było wersji II lampy a poprzednia pracowała jako Slave. Ponadto nie mogłem sie doczytać czy lampa na sankach może nie błyskać wcale a tylko sterować pozostałymi.

Marcinus
21-07-2019, 20:28
Ok. Dzięki za info :) Chyba kupie lampę a jak dojde do wniosku ze poyrzebuje tez wyzwalacza to go dokupie i bede mógł wowczas robic na 2 lampy ustawione po bokach. Kwestia tez wagi bo nosic na puszce całą lampe jesli potrzeba tylko wyzwalacza może byc mało ergonomiczne ale zobaczymy.

aptur
21-07-2019, 21:56
Pomyśl jeszcze o 430exiii rt. Jest mniejsza od yn. Lampa na body nie musi błyskać aby wyzwalać drugą lampę.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk