Zobacz pełną wersję : Jakie body do 400-500 zł?
Cześć, naszło mnie ostatnio na zakup jakiegoś niedrogiego sprzętu do popstrykania na wakacjach kilku portretów i krajobrazów.
W planie mam zakup używanego szkła Canona 50mm 1.8 (ewentualnie zamiennik). Niestety nie mam pojęcia jakie używane body mógłbym otrzymać w kwocie 400-500 zł. Bardzo proszę o porady :) Zdaje sobie sprawę, że budżet jest minimalny, ale wiem, że w tych pieniądzach też da się zrobić przyzwoity portret, czy krajobraz - miałem już ten obiektyw. Dziękuje za pomoc :)
wejdź na allegro, zaznacz Canon w aparatach i daj max 500 zeta
po chwili będziesz wiedziała na co cie stać
40D lub 500D powinieneś znaleźć w dobrym stanie w cenie do 500zł.
Bobby Peru
16-07-2019, 19:39
Parę miesięcy temu (planując zakup M50) sprzedałem 50D za kwotę trochę wyższą od Twojego planowanego budżetu. Polecam bo dziś sam bym od siebie kupił ten zestaw na ekstremalne wypady ;)
https://archiwum.allegro.pl/oferta/canon-eos-50d-zadbane-body-z-gratisami-i7801452864.html
Znajomy sprzedaje canona eos 1100d w idealnym stanie, przebieg nawet do 10k nie dobił. W cenie obiektyw canona 50mm 1.8 II. Warto za 500 zl?
jak obiektyw sprawny to tak
Mohinder
28-07-2019, 16:23
Taka uwaga w sprawie obiektywu. 50mm 1.8 wystepuje w trzech wersjach. Najlepiej oceniana jest wersja STM a wersja II najgorzej. Zwróc na to uwagę.
Taka uwaga w sprawie obiektywu. 50mm 1.8 wystepuje w trzech wersjach. Najlepiej oceniana jest wersja STM a wersja II najgorzej. Zwróc na to uwagę.
Zdaje sobie z tego sprawę, gdyż miałem wersje STM. Zależy mi tylko na niedrogim zestawie, żeby sobie czasem popstrykać coś w górach czy na wakacjach (w tym dużo portretów) i żeby mi go nie było szkoda. Z tego co zauważyłem z 50mm 1.8 II też da się zrobić ładne zdjęcie. Czy to aż taka wielka różnica? :)
Mohinder
28-07-2019, 17:17
Może nie wielka ale cena prawie taka sama więc odpowiedz sobie co bys wybrał. Ja posiadam wersję STM i powiem tak, oczekiwałem od niej więcej a jak w wersji II jest słabiej to cieszę sie z wyboru.