Zobacz pełną wersję : EOS 77d limit shutter speed w trybie Av
Cześć,
Czy w lustrzance 77d w trybie z priorytetem przysłony (Av) jest możliwość ustawienia max czasu otwarcia przysłony?
Kolekcjoner
01-06-2019, 18:10
Co rozumiesz przez "max czas otwarcia przysłony"?
Co rozumiesz przez "max czas otwarcia przysłony"?
Nie wiem jak to poprawnie napisać, ale że ustawiam że przysłona ma być otwarta maksymalnie przez 1/100 sekundy i nie dłużej. W 80d którego mam w pracy w menu mogę to zrobić, a w 77d nie znajduje i nie wiem czy nie potrafię znaleźć, czy nie ma tej opcji w tym modelu.
chester_jds
01-06-2019, 19:08
Czy czasem nie chodzi Ci o migawkę?
Lepiej się poruszam po angielskich nazwach tych parametrów. Shutter speed - ale z tego co widzę to można tłumaczyć jako migawka, czas naświetlania, czas otwarcia przysłony itp. W każdym razie czy w trybie Av w EOS 77d mogę limitować czas migawki (shutter speed), ustawić np max 1/100s żeby mieć pewność w miarę ostrych zdjęć z ręki i jeżeli puszka uznaje, że nadal jest za ciemno to kręciła tylko ISO bez ruszania migawki powyżej tej ustalonej granicy?
Nie wiem jak to poprawnie napisać, ale że ustawiam że przysłona ma być otwarta maksymalnie przez 1/100 sekundy i nie dłużej. W 80d którego mam w pracy w menu mogę to zrobić, a w 77d nie znajduje i nie wiem czy nie potrafię znaleźć, czy nie ma tej opcji w tym modelu.
Nie ma tej opcji w tym modelu.