Zobacz pełną wersję : Lampa 600EX-RT
Witam wszystkich :-)
Starałem się przeszukać forum by wyszukać watki o lampie 600EX-RT ale nic mi nie znalazło. Wiec założyłem.
Mam problem z moja lampa. mianowicie.
w pewnym monecie przestała działać z body. sama działa bez problemu. wiec możne sanki się spaliły. ale nim oddam do serwisu chciałbym spróbować przywrócić do ustawień fabrycznych.
Czy ktoś z was wie jak to zrobić? Lub ma pomysł co się mogło wydążyć?
z góry dziękuje i pozdrawiam
Raczej tylko serwis ratuje.
Zielona_Trawa
12-06-2019, 13:52
Cześć, ja też w temacie lampy.
U mnie sprawa dotyczy speed lite 430 ex II i canona 60D.
Po założeniu reporterki i zrobieniu paru fot, zdjęłam ja, ale body tego nie zarejestrowało i uparcie twierdzi że lampa jest na stopce.. yyy?
Nie mogę przez to uruchomić wbudowanej, ale wyłączyć ani zmodyfikować reporterki tez się nie da, jakieś błędne koło. Wyłączenie i włączenie body nic nie zmienia.
Na razie nie próbowałam powrotu do ustawień fabrycznych, bo nie będę umiała potem wrócić do ustawień jakie mam, zmodyfikowanych...ech, jakiś pomysł co się dzieje?
Ktoś miał takie zawieszenie? co się wtedy robi?
Pozdrawiam!
Cześć, ja też w temacie lampy.
U mnie sprawa dotyczy speed lite 430 ex II i canona 60D.
Po założeniu reporterki i zrobieniu paru fot, zdjęłam ja, ale body tego nie zarejestrowało i uparcie twierdzi że lampa jest na stopce.. yyy?
Nie mogę przez to uruchomić wbudowanej, ale wyłączyć ani zmodyfikować reporterki tez się nie da, jakieś błędne koło. Wyłączenie i włączenie body nic nie zmienia.
Na razie nie próbowałam powrotu do ustawień fabrycznych, bo nie będę umiała potem wrócić do ustawień jakie mam, zmodyfikowanych...ech, jakiś pomysł co się dzieje?
Ktoś miał takie zawieszenie? co się wtedy robi?
Pozdrawiam!
Może wyjmij baterię na dłużej albo wyjmij też drugą baterię.
Druga opcja to ponowne założenie lampy i jej zdjęcie. Niekoniecznie tej samej.
W stopce pod blaszką jest pin który najprawdopodobniej się zablokował i "wykrywa" lampę choć jej tam fizycznie nie ma.