PDA

Zobacz pełną wersję : Hoya hd cir-pl. Warto?

BenRhod
26-04-2019, 17:04
Chcę go zamówić do sigmy 17-50. Dobry wybór?
https://m.ceneo.pl/17080713

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

luso
26-04-2019, 17:28
Miałem taki. Ma bardzo cieki pierścień służący do mocowania go do obiektywu. Przez to bardzo trudno jest go porządnie przykręcić do obiektywu. A jak już się uda to wówczas bardzo trudno jest go odkręcić od obiektywu. Mojego mi się nie udało porządnie przykręcić do obiektywu i został gdzieś w Bieszczadach...

BenRhod
26-04-2019, 17:30
Miałem taki. Ma bardzo cieki pierścień służący do mocowania go do obiektywu. Przez to bardzo trudno jest go porządnie przykręcić do obiektywu. A jak już się uda to wówczas bardzo trudno jest go odkręcić od obiektywu. Mojego mi się nie udało porządnie przykręcić do obiektywu i został gdzieś w Bieszczadach...A optycznie byłeś zadowolony?

swallow77
28-04-2019, 01:08
Miałem taki. Ma bardzo cieki pierścień służący do mocowania go do obiektywu. Przez to bardzo trudno jest go porządnie przykręcić do obiektywu. A jak już się uda to wówczas bardzo trudno jest go odkręcić od obiektywu. Mojego mi się nie udało porządnie przykręcić do obiektywu i został gdzieś w Bieszczadach..."Low profile" szczególnie przydatne na uwa: filtrom na szerokich pierścieniach zdarza się winietować. IMO z przykręcaniem tych filtrów nie ma problemu.

Pozdrawiam!
wysłano z FRD-L19 przy użyciu Tapatalka

luso
28-04-2019, 10:51
A optycznie byłeś zadowolony?

Optycznie był spoko, ale używałem go jedynie na 24-70/4 więc to nie było na pewno jakieś wymagające dla filtru polaryzacyjnego tele...

Epikur
30-04-2019, 18:18
Nie jest zły, ale szczególnie przy polarach polecał bym jednak Marumi. Wypadają nieco lepiej optycznie, a przede wszystkim czyszczenie Hoyi to mordęga. W podobnej cenie masz najwyższą serię Exus. Sporo taniej naprawdę dobre Fit+Slim.

BenRhod
01-05-2019, 01:23
Dzięki za zainteresowanie. Filtr w drodze. Mam nadzieję, że będzie dobrze.