Zobacz pełną wersję : Canon 800d blaknący plastik
Witam. Od niedawna jestem posiadaczem canona 800d. Zakupiłem go początkiem kwietnia i tydzień później oddałem do serwisu z powodu blaknacego plastiku w okolicach wyświetlacza. Dziś przyszła mi odpowiedź że reklamacja nie została uwzględniona. Nie mam na razie zdjęć. Jak tylko go odbiorę to prześlę.
Ale pytanie czy ktoś spotkał się z takim problemem?
Może wrzuć fotkę aparatu na której widać to blaknięcie.
Bardzo bym chciał ale serwis wciąż nie zwrócił mi aparatu.. Decyzja o odmowie przyszła tydzień temu a aparatu nie zdążyli nawet wysłać..
Może się przegrzewa i widać to odbarwienie na plastiku obudowy
W dalszym ciągu nie dostałem aparatu z serwisu sklepu euro rtv..
Decyzja zapadła 09.04.. 11 dni po decyzji nadal nie zdążyli go wysłać.
W każdym razie w tych miejscach blaknął mi plastik:
2112
michalko
20-04-2019, 17:59
To nie są obtarcia?
dopóki nie będą blaknąć zdjęcia to bym się nie przejmował
Jakość plastików u Canona niestety nie jest już taka sama jak na przykład 10 lat temu. Musisz z tym żyć.
450D miał nawet plastikowe przyciski z mikroprzełącznikami od 550D guma... i tak do dziś nawet w 5D za grubą kasę.
Marcinus
20-04-2019, 20:57
W dalszym ciągu nie dostałem aparatu z serwisu sklepu euro rtv..
Decyzja zapadła 09.04.. 11 dni po decyzji nadal nie zdążyli go wysłać.
W każdym razie w tych miejscach blaknął mi plastik:
2112
Skontaktuj się z nimi bo może uznali iż skoro reklamacja jest nieuzasadniona to sam masz sobie odebrać albo zamowic kuriera na swoj koszt, bo oni nie będą pokrywać kosztów :). Ten sklep już kilka razy poraził mnie głupotą więc wszystkiego bym się spodziewał :) :)
Wydzwaniam do nich codziennie już od 16.04 i codziennie słyszę że wystawili ponaglenie do serwisu..
Co do samej wady wg mnie to bardziej wyglądało na jakiś rodzaj korozji albo termicznej reakcji. Ale jeżeli to obtarcia to jedyna możliwość że obudowa źle spasowana i obciera się o siebie..
Nie zgadzam się że stwierdzeniem że muszę z tym żyć. Może nie jest to najdroższy aparat ale trochę kosztował i wymagam adekwatnej jakości albo zwrotu/wymiany.
Jak za kilka lat będę chciał odsprzedać to kto mi kupi taki wyblakły?
za kilka lat będziesz pił ze szczęścia przez tydzień, jak ktoś go za darmo zabierze;)