PDA

Zobacz pełną wersję : Zaślepka szyny lampy błyskowej

Shrek
13-02-2019, 20:33
Nie mam pewności czy to dobry dział i samo pytanie ale może się uda zdobyć wiedzę.

Szukam oryginału takiej zaślepki na szynę lampy błyskowej, ale jedyne jakie spotkałem,
to w niektórych modelach aparatów w sklepach je mają. Np. M50, 70D i jeszcze kilka.

Może ktoś wie gdzie to zakupić, jaki ma ew. nr siekiery w Canonie itp.
Wiem, że na portalach są zamienniki, nawet gumowe z poziomicą się to śmietnik przy tej.

1792

1791

solti
13-02-2019, 22:01
A po co to? Nawet nie wiedziałem, że ktoś robi coś takiego. Puszkami Canona focę już ładnych parę latek i nigdy mi czegoś takiego nie brakowało.

marfot
13-02-2019, 23:00
A po co to? Nawet nie wiedziałem, że ktoś robi coś takiego. Puszkami Canona focę już ładnych parę latek i nigdy mi czegoś takiego nie brakowało.

Może to służy wodoszczelnosci.

Shrek
13-02-2019, 23:30
Lata współpracy z Canonem nie mają tutaj żadnego znaczenia, osobiście również mam kilka dekad pracy z tą firmą za sobą. Pytanie jest konkretne i część realna, co widać na zdjęciach mojego body.

Część jest i ja chcę ją kupić, tylko za nic nie mogę znaleźć takiej możliwości i szukam informacji. Tak jak napisałem wyżej, jest w wielu nowych puszkach nie tylko Canona, dzisiaj specjalnie wybrałem się do marketu i w zasadzie wszystkie Nikony i Sony to mają, kilka Canonów też, na 100% M50, więc jest to wyposażenie.