PDA

Zobacz pełną wersję : Co to za złączka Canon?

Rarki
10-02-2019, 23:06
Witam.Co to za złączka?Kupiłem razem z Canonem 5D Mark III.

candar
10-02-2019, 23:49
Jak dla mnie przejściówka do kamery Zeissa FF450plus do badania dna oka https://www.zeiss.com/meditec/us/products/ophthalmology-optometry/glaucoma/diagnostics/fundus-imaging/ff450plus-with-visupac.html z końcówką wężyka spustowego RS3-C3

Brakuje tylko tego, co powinno być z drugiej strony kabla :)

https://canon-board.info/imgimported/2019/02/img_9101478095995-2.jpg
źródło (https://d20525yxyrfxle.cloudfront.net/site_assets/images_v2/img_9101478095995.jpg)

rafels3
11-02-2019, 00:12
Rarki ktoś Ci niekompletny zestaw sprzedał ;)

Rysiek_O
11-02-2019, 09:59
Rarki ktoś Ci niekompletny zestaw sprzedał ;)

Raczej wygląda na nadkomplet ;)

Rarki
11-02-2019, 15:43
Raczej wygląda na nadkomplet ;)

A tak na poważnie???;)

--- Kolejny post ---

I jeszcze mam taki oto adapter.Do czego służy???

rafels3
11-02-2019, 18:59
No przecież sugerowano już, że aparat był elementem jakiegoś zestawu do fotografii medycznej. Wystaw na ebayu, może się komuś przyda.

...albo dokup Zeissa FF450plus ;)

Rarki
11-02-2019, 19:05
No przecież sugerowano już, że aparat był elementem jakiegoś zestawu do fotografii medycznej. Wystaw na ebayu, może się komuś przyda.

...albo dokup Zeissa FF450plus ;)

A ten adapter co wrzuciłem foto?

r_m
11-02-2019, 20:37
Wnioskuję, że do połączenia "dziury na obiektyw" (w body) z "wystającą rurą" (na zdjęciu tego zestawu).
Ciekawe, czy to nie jest przypadkiem coś standardowego (nadającego się ogólnie do mikroskopów, astrofoto).

becekpl
11-02-2019, 21:12
zajęło mi 5 s
wrzuciłem nazwę w google i prosze
http://www.4vision.cn/P_view.asp?pid=145

trochę samodzielności w życiu życzę

candar
11-02-2019, 22:00
A swoją drogą zastanawiam się należąc do pokolenia X na jakich zasadach funkcjonuje generacja Z, która z technologiami jest oswojona już od urodzenia a cały czas zadaje pytania nie czytając nawet odpowiedzi na zadane wcześniej pytanie. Może faktycznie pokolenie X jest bardzo niecierpliwe i "Jeśli czegoś chcą – to natychmiast muszą to mieć."

Rarki
11-02-2019, 22:04
A swoją drogą zastanawiam się należąc do pokolenia X na jakich zasadach funkcjonuje generacja Z, która z technologiami jest oswojona już od urodzenia a cały czas zadaje pytania nie czytając nawet odpowiedzi na zadane wcześniej pytanie. Może faktycznie pokolenie X jest bardzo niecierpliwe i "Jeśli czegoś chcą – to natychmiast muszą to mieć."

Swoją drogą ja też należę do tzw.pokolenia X,jeżeli o to chodzi.Nie wychowałem się na kompach.Jedynie na Commodore 64 ale to już później w szkole no i na ruskiej ręcznej gierce w zbieraniu jajek:)

becekpl
11-02-2019, 22:07
ja tez jestem w szoku jak nie kumata jest teraz młodzież. mając wujka Gógla, jedyne co potrafią to znaleźć w necie miejsce na swoje pytanie, często w wielu miejscach na raz.
udzielam się na forum na którym jest mnóstwo młodych, i w kolko zadają te same pytania, mimo ze odpowiedzi padły wielokrotnie w tym właśnie wątku
niesamowite

candar
11-02-2019, 22:24
Spoko ;)

Może upraszczam, ale pokolenie X zawsze kojarzy mi się z koniecznością szukania odpowiedzi na własną rękę. Yahoo i AltaVista swego czasu nie były specjalnie pomocne ;)

--- Kolejny post ---

ja tez jestem w szoku jak nie kumata jest teraz młodzież. mając wujka Gógla, jedyne co potrafią to znaleźć w necie miejsce na swoje pytanie, często w wielu miejscach na raz.
udzielam się na forum na którym jest mnóstwo młodych, i w kolko zadają te same pytania, mimo ze odpowiedzi padły wielokrotnie w tym właśnie wątku
niesamowite

To pochodna tego, że czytanie książek wyszło z "mody" :( Wielokrotnie spotykałem się z podstawowymi brakami dotyczącymi otaczającego świata. Padłem całkowicie gdy musiałem tłumaczyć co to jest klif, zagajnik, łęg itp.

Rarki
13-02-2019, 16:36
Spoko ;)

Może upraszczam, ale pokolenie X zawsze kojarzy mi się z koniecznością szukania odpowiedzi na własną rękę. Yahoo i AltaVista swego czasu nie były specjalnie pomocne ;)

--- Kolejny post ---

To pochodna tego, że czytanie książek wyszło z "mody" :( Wielokrotnie spotykałem się z podstawowymi brakami dotyczącymi otaczającego świata. Padłem całkowicie gdy musiałem tłumaczyć co to jest klif, zagajnik, łęg itp.
komu to tłumaczyłeś dzieciom?

candar
13-02-2019, 19:01
komu to tłumaczyłeś dzieciom?

Osobom mającym po dwadzieścia kilka lat. Niestety :(

p0m
14-02-2019, 19:50

przecież to tylko uogólnienia, nie ma co nawet analizować tych "generacji". no chyba że jesteś pracownikiem pewnego portalu, który od jakiegoś czasu głosi, że milenialsi to zuo...