Zobacz pełną wersję : Rezerwowe body z cropem za ok 1000zł
Mariusz_C
02-02-2019, 18:02
Potrzebuję kupić rezerwowe body na jedno zlecenie. Budżet ok 1000zł. Myślałem od 7d bo oprócz tego, że ma w miarę dobry af to ma cropa, a czasem crop by mi się przydał do ptaków. Macie jakieś inne pomysły??
Potrzebuję kupić rezerwowe body na jedno zlecenie. Budżet ok 1000zł. Myślałem od 7d bo oprócz tego, że ma w miarę dobry af to ma cropa, a czasem crop by mi się przydał do ptaków. Macie jakieś inne pomysły??
Nie widzę sensu zakupu body z matrycą "sprzed 80D". No i robi się ok. 2000 zł: 800D, M5, M6, M50, M100.
jak do ptaków,amatorsko, to i 40d styknie, ceny pewnie około 500zł
Mariusz_C
02-02-2019, 20:40
Nie chcę inwestować w to body dużo więcej niż 1000zł. Na aukcjach najlepszy sprzęt jaki widzę to właśnie 7d. 40d ok, ale af gorszy i konstrukcja starsza.
michalko
02-02-2019, 21:14
40d da radę
Nie mam wystarczajacego doświadczenia i wiedzy, ale obejrzałem fotki ptaków z 30d , zrobione przez kolegę i były spoko.Moje z40d(kupionego od kolegi z forum, nie były gorsze). Nie wiem, czy 7d ma wparcie ML,jeżeli tak , to czy potrafisz ocenić jakość matrycy,która może byc bardziej wyeksploatowana (filmowanie).
Może lepiej dołożyc do m50 (opinie z forum).Jedyne , co wzbudza wątpliwości , to seria.
Ja bym kupił jeszcze raz 40d z dobrych rąk.Jedyna wada(cecha), to waga.
rezerwowe body na jedno zlecenie
Jeśli tylko backup i tylko na jedno zlecenie, to nie lepiej byłoby pożyczyć?
A co do zakupów 50d zaczynają się pod 500zł, ale współczesna matryca to nie jest.
Bobby Peru
02-02-2019, 22:20
Wczoraj sprzedałem świetnie zachowane 50d z gripem za 600. Myślę że to dobra opcja.
swallow77
03-02-2019, 16:34
Ostatnio kiedy przeglądałem swoje fotki z.. dawna.. zdziwiłem się, jak niezły obrazek ten 7d generował, mimo że wyposażony w niesławną 18mpx matrycę - z czasem "przeświadczenie" o marności jego obrazowania przesączyło się do mojego umysłu z różnych forowych tekstów.
7d ma jeszcze jedną zaletę - ten, w sumie budżetowy aparat, ma naprawdę sensowny af.
Pozdrawiam!
wysłano z FRD-L19 przy użyciu Tapatalka
Mariusz_C
03-02-2019, 17:08
natenczas najtańsza opcja to wypożyczenie i chyba ją wybiorę
Nikt nie napisał o jeszcze jednej zalecie: 7D jest pancerny i uszczelniony :) W sam raz, żeby się włóczyć po lesie i focić ptaki.
7D, miałem przez 8 lat i dopiero ostatnio zmieniłem na FF, AF jest ok nawet jak na dziś, ma z 7 klatek na sekundę albo 8 nie pamiętam, trochę szumy odstają juz jak na dzisiejsze czasy, ale kupisz to za śmiesznie male pieniądze