PDA

Zobacz pełną wersję : Zakupy w Anglii

maverick
15-05-2006, 13:29
Chcę nabyć 24-70 i 70-200 IS; tak się składa, że za dwa tygodnie planuję wypad do Anglii.
Jakie tam są ceny sprzętu? Ewentualnie proszę o podpowiedź, gdzie w Londynie można znaleźć dobry sklep.

cood
15-05-2006, 13:30
moi znajomi z UK kupują sprzęt na giełdzie w Stodole.

a.

towersivy
15-05-2006, 14:00
Z UK sie nie opłaca.....

AGO
15-05-2006, 14:01
Anglia droga jest ... no chyba ze jakies undergrundy sie zna :D

sergi
15-05-2006, 14:11
Chcę nabyć 24-70 i 70-200 IS; tak się składa, że za dwa tygodnie planuję wypad do Anglii.
Jakie tam są ceny sprzętu? Ewentualnie proszę o podpowiedź, gdzie w Londynie można znaleźć dobry sklep.

Sklepy ze sprzętem elektronicznym znajdują sie od stacji Tottenham Court Road w kierunku pólnocnym aż do Warren Street Station.
Ale chyba najlepszy jest Jessops... znajduje się on około stu metrów od Tottenham Court Road Station w kierunku stacji Holborn (ulica: New Oxford Street bodajże). Po przeciwnej stronie jest jeszcze jeden sklep foto który zwie sie jakos podobnie jak Jessops.
W okolicach Jessopsa jest jeszcze kilka mniejszych i tanszych sklepikow foto

totus
15-05-2006, 14:42
ceny takie jak w polsce. jak na zakupy, to pros znajomych z usa, tam jest do 2x taniej

RobertG
15-05-2006, 15:52
2 tygodnie temu byłem własnie w Londynie z mysl o zakupach .... i dałem sobie spokój. "...Tottenham Court Road w kierunku pólnocnym aż do Warren Street Station.Ale chyba najlepszy jest Jessops..." kiepski wybór ceny np. 350 d to ok. 3 600 zł.Dixons na lotnisku też nic ciekawego. Szukałem nowego Tamrona 70-300 - tak jak i w Polsce nie uświadczysz

Ale ciekaw jestem czy na Wyspach Kanaryjskich jeszcze sprzedają Hindusi.parę lat temu na Teneryfie cały sprzet mozna było kupiś o ok. 50-70% taniej niż u nas ( i nie były to podróby) ma do dzisaj jakieś szkiełka i chodza

maverick
15-05-2006, 15:54
Serdeczne dzięki za odpowiedź; myślałem podobnie, bo na samej wymianie pieniążków można stracić... Raczej zdecyduję się na zakupy w naszym pięknym kraju.

lukep
15-05-2006, 20:38
W!

No nie wiem gdzie Wy w Londynie bywacie, ale ja czesto w komisach kupuje tam sprzet w bardzo atrakcyjnych cenach. W przeliczeniu 7.5 pln za 5D to chyba ok (zrobiona ~8 tys zdjec). Trzeba lazic i pytac i czytac ogloszenia. Np Notting Hill jest dobrym miejscem na takie swietne strzaly.

Powodzenia

mor_feusz
18-05-2006, 16:29
Po przeciwnej stronie jest jeszcze jeden sklep foto który zwie sie jakos podobnie jak Jessops.

Ten sklep nazywa sie Jessop (podobnie do jessops)
Z cenami roznie.
Moj 350D kosztowal (jakis czas temu) 550 funciakow (kit) - poszedlem do sklepu i poeidzialem ze chce ten aparat ale z 3letnim Accidental Damage + Repair Plan - no i dostalem nisamowita cene + dorzoocili jakis tam pokrowiec (i tak mielismy go kupic) cena byla 25£ a gosciu powiedzial ze da mi za 10£ + dostalem jeszcze "firmowany logiem jessops - czytaj nie iwedomo co ale zadowolony jestem" filtr UV - zaplacilem mniej niz w roznych sklepach w PL (bo sprawdzalem cene i mialem sobie kupic w PL a rodzice/tesciowie) mili mi og przyslac. Dostalem od reki 4 - wybralem sobie takiego ktory mim zdaniem robil najostrzejsze zdjecia.

PS.
Najpiwer kupilem perzez internet z jakijs stronki gdzie sklep nie istnial i moje pieniazki byly poslane gdzies w kosmos. Na szczesie karta jes ubezpieczona i pieniazki wrocily do wlasciciela

Errata - sklep JACOBS

Voith
02-06-2006, 22:33
Ja lece za tydzien do Brighton i jestem napalony na jakieś szkło z second-handu :D Pożyjemy zobaczymy :)

spuki
22-06-2007, 19:02
Ja lecę w poniedziałek 25.06.2007 do Bournemouth a potem dojeżdżam do Poole. Będę tam do 28 września. Niestety nie wiem gdzie są tam sklepy foto oraz jak kształtują się tam ceny. Gdzie najbliżej i najtaniej? Podajcie jakieś namiary.
Plan jest taki by kupić jak najtaniej (USA odpada) 5D, 24-70L, 70-200 2.8 IS lub bez IS

Dragunov
22-06-2007, 21:15
Ogólnie ceny na wyspach są wyższe i większość jednak kupuję w necie. To jeden z "tańszych" i sprawdzonych sklepów: http://www.warehouseexpress.com/ . Faktycznie istnieją komisy, ale trzeba dobrze szukać, wtedy można trafić perełkę :) . Lepiej zamówić na wyspy z Hong Kongu, ale to już inna bajka... :)