PDA

Zobacz pełną wersję : A610 - kłopot z LCD

ghostpl
14-05-2006, 22:12
Mam A610 i mam problem z LCD - na gornej polowce LCD czesto widac jakby obraz falowal.. i zastanawiam sie czy to usterka tego LCD czy tez tak maja...

W instrukcji jest opisany taki przypadek jako zaklocenia i nieregularny obraz a przyczyna jest automatyczne rozjasnienie obrazu... ale u mnie to wystepuje przy normalnym oswietleniu dziennym... ale fakt faktem ze jesli skieruje aparat w kierunku zrodla swiatla... lampa, slonce to mu to pomaga...

przy wlaczaniu obraz czesto migocze (ale tu 100%obrazu) przez 1s a potem jest juz OK

wiec pytanie skierowane do uzytkownikow A610 czy macie podobne problemy...

endrjub
15-05-2006, 09:56
Witaj.
Jestem posiadaczem A610 od miesiaca i nic takiego u mojego A610 nie zaobserwowalem. Mysle ze moze niech wypowiedza sie jeszcze inni, ale wydaje mi sie ze jest to wada fabryczna i bedziesz musial raczej wyslac go do serwisu.
Pozdrawiam

slawekr
15-05-2006, 19:05
Witam. Ja również jestem świeżym posieadaczem aparatu Canon A610. Mam go od 3 miesięcy. Jak do tej pory nie zauważyłem podobnych do Twoich anomalii. To chyba raczje jakaś fada fabryczna lub uszkodzenia aparatu ;/ Pozdrawiam

Mr_Black
19-05-2006, 19:48
A ja z innej baczki trochę. Jako że zamawiałem koleżance A610, zauważyłem przez 20 minut testowania kilka niepokojących mnie rzeczy. Pierwsza to podświetlenie LCD, wyglądało to tak, jakby od góry świeciły dwa halogenki i oświetlały resztę. Chyba nie powinno tak być, bo od razu po włączeniu zauważyłem i nie daje mi to spokoju. Drugą sprawą jest okropny dźwięk podczas używania zoom'u. Jak laser z serii filmów Bond'a :neutral: Czy u was też jest tak głośny? Czy to tylko moje przewrażliwienie, mam S1 i w jego przypadku słychać delikatny szum.

Vitez
20-05-2006, 11:55
Drugą sprawą jest okropny dźwięk podczas używania zoom'u. Jak laser z serii filmów Bond'a :neutral: Czy u was też jest tak głośny? Czy to tylko moje przewrażliwienie, mam S1 i w jego przypadku słychać delikatny szum.

http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/s1is.html

"The PowerShot S1 IS also features high-speed and variable speed, virtually silent zooming thanks to its Canon Ultrasonic Motor (USM), a feature it shares with the new, top-of-the-line PowerShot Pro1 digital camera. The silence of the USM is particularly beneficial in the S1’s movie mode to preserve and enhance the quality of the audio recording."

querke
25-05-2006, 09:58
Hi, tez mam A610 i masz racje zoom jest dosc glosny, ale da sie przyzwyczaić i mi akurat tak bardzo nie przeszkadza.

querke