Zobacz pełną wersję : A610 - kłopot z LCD
Mam A610 i mam problem z LCD - na gornej polowce LCD czesto widac jakby obraz falowal.. i zastanawiam sie czy to usterka tego LCD czy tez tak maja...
W instrukcji jest opisany taki przypadek jako zaklocenia i nieregularny obraz a przyczyna jest automatyczne rozjasnienie obrazu... ale u mnie to wystepuje przy normalnym oswietleniu dziennym... ale fakt faktem ze jesli skieruje aparat w kierunku zrodla swiatla... lampa, slonce to mu to pomaga...
przy wlaczaniu obraz czesto migocze (ale tu 100%obrazu) przez 1s a potem jest juz OK
wiec pytanie skierowane do uzytkownikow A610 czy macie podobne problemy...
Witaj.
Jestem posiadaczem A610 od miesiaca i nic takiego u mojego A610 nie zaobserwowalem. Mysle ze moze niech wypowiedza sie jeszcze inni, ale wydaje mi sie ze jest to wada fabryczna i bedziesz musial raczej wyslac go do serwisu.
Pozdrawiam
Witam. Ja również jestem świeżym posieadaczem aparatu Canon A610. Mam go od 3 miesięcy. Jak do tej pory nie zauważyłem podobnych do Twoich anomalii. To chyba raczje jakaś fada fabryczna lub uszkodzenia aparatu ;/ Pozdrawiam
Mr_Black
19-05-2006, 19:48
A ja z innej baczki trochę. Jako że zamawiałem koleżance A610, zauważyłem przez 20 minut testowania kilka niepokojących mnie rzeczy. Pierwsza to podświetlenie LCD, wyglądało to tak, jakby od góry świeciły dwa halogenki i oświetlały resztę. Chyba nie powinno tak być, bo od razu po włączeniu zauważyłem i nie daje mi to spokoju. Drugą sprawą jest okropny dźwięk podczas używania zoom'u. Jak laser z serii filmów Bond'a :neutral: Czy u was też jest tak głośny? Czy to tylko moje przewrażliwienie, mam S1 i w jego przypadku słychać delikatny szum.
Drugą sprawą jest okropny dźwięk podczas używania zoom'u. Jak laser z serii filmów Bond'a :neutral: Czy u was też jest tak głośny? Czy to tylko moje przewrażliwienie, mam S1 i w jego przypadku słychać delikatny szum.
http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/s1is.html
"The PowerShot S1 IS also features high-speed and variable speed, virtually silent zooming thanks to its Canon Ultrasonic Motor (USM), a feature it shares with the new, top-of-the-line PowerShot Pro1 digital camera. The silence of the USM is particularly beneficial in the S1’s movie mode to preserve and enhance the quality of the audio recording."
Hi, tez mam A610 i masz racje zoom jest dosc glosny, ale da sie przyzwyczaić i mi akurat tak bardzo nie przeszkadza.
querke