Zobacz pełną wersję : Potrzebna lampa do Eos 50D
Witam
Miałem ostatnio przyjemność robić zdjęcia z zawodów sportowych organizowanych na sali i niestety światło było nienajlepsze, a co za tym idzie trzeba było kręcić ISO w górę, nie lubię tego robić i dlatego zdecydowałem się na zakup lampy do mojego 50D.
I tu włśnie moje pytanie: Jaką lampę byście polecili tak do 400zł (nie musi być nowa), raczej z TTL-em?
pozdrawiam Artur
Witam
Miałem ostatnio przyjemność robić zdjęcia z zawodów sportowych organizowanych na sali i niestety światło było nienajlepsze, a co za tym idzie trzeba było kręcić ISO w górę, nie lubię tego robić i dlatego zdecydowałem się na zakup lampy do mojego 50D.
I tu włśnie moje pytanie: Jaką lampę byście polecili tak do 400zł (nie musi być nowa), raczej z TTL-em?
pozdrawiam Artur
fotografowałem trochę zawody sportowe (także te miedzynarodowe oraz klasy mistrzowskiej, m.in boks, ksw) to raczej nie wolno było używac lapmy zeby nie oslepiac/rozpraszac zawodników
jesli chcesz to robic dobrze, to jasne szkła a nie walenie lampą, ale jak sie uprzesz na błysk, to YN 600ex2 jest niezłym sprzetem za bardzo rozsądne pieniądze
Z jakiego miejsca robisz? Jeśli gdzieś ze środka trybun, to czarno widzę skuteczność lampy. Na dodatek jak kolega napisał, jasne szkło, wysoka czułość to standard.
Trochę źle się zrozumieliśmy, potrzebuję lampy, opisana sytuacja to była taka kropka nad "i", która spowodowała, że chcę kupić. Zdjęcia robię w różnych warunkach i miejscach dlatego potrzebowałbym jakąś lampę, pewniw reporterską tylko nie wiem co kupić i żeby wpółpracowała z Eosem 50D
Poradziłem co kupić, tak?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mam na zbyciu nieużywaną lampę Neewer NW-680 za 180 zł. Nieużywaną, bo miała służyć do ambitniejszych projektów realizowanych z wieloma lampami, które- póki co- nie dochodzą do skutku. Lampa obsługuje tryb HSS.