Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Potrzebna lampa do Eos 50D

artiedd
23-12-2018, 11:10
Witam
Miałem ostatnio przyjemność robić zdjęcia z zawodów sportowych organizowanych na sali i niestety światło było nienajlepsze, a co za tym idzie trzeba było kręcić ISO w górę, nie lubię tego robić i dlatego zdecydowałem się na zakup lampy do mojego 50D.
I tu włśnie moje pytanie: Jaką lampę byście polecili tak do 400zł (nie musi być nowa), raczej z TTL-em?
pozdrawiam Artur

tombas
23-12-2018, 11:36
Witam
Miałem ostatnio przyjemność robić zdjęcia z zawodów sportowych organizowanych na sali i niestety światło było nienajlepsze, a co za tym idzie trzeba było kręcić ISO w górę, nie lubię tego robić i dlatego zdecydowałem się na zakup lampy do mojego 50D.
I tu włśnie moje pytanie: Jaką lampę byście polecili tak do 400zł (nie musi być nowa), raczej z TTL-em?
pozdrawiam Artur

fotografowałem trochę zawody sportowe (także te miedzynarodowe oraz klasy mistrzowskiej, m.in boks, ksw) to raczej nie wolno było używac lapmy zeby nie oslepiac/rozpraszac zawodników
jesli chcesz to robic dobrze, to jasne szkła a nie walenie lampą, ale jak sie uprzesz na błysk, to YN 600ex2 jest niezłym sprzetem za bardzo rozsądne pieniądze

r_m
23-12-2018, 12:41
Z jakiego miejsca robisz? Jeśli gdzieś ze środka trybun, to czarno widzę skuteczność lampy. Na dodatek jak kolega napisał, jasne szkło, wysoka czułość to standard.

artiedd
23-12-2018, 18:36
Trochę źle się zrozumieliśmy, potrzebuję lampy, opisana sytuacja to była taka kropka nad "i", która spowodowała, że chcę kupić. Zdjęcia robię w różnych warunkach i miejscach dlatego potrzebowałbym jakąś lampę, pewniw reporterską tylko nie wiem co kupić i żeby wpółpracowała z Eosem 50D

tombas
23-12-2018, 21:14
Poradziłem co kupić, tak?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

atsf
29-12-2018, 18:25
Mam na zbyciu nieużywaną lampę Neewer NW-680 za 180 zł. Nieużywaną, bo miała służyć do ambitniejszych projektów realizowanych z wieloma lampami, które- póki co- nie dochodzą do skutku. Lampa obsługuje tryb HSS.