PDA

Zobacz pełną wersję : TAMRON CASHBACK 450 zł na obiektywy z serii G2

Cichy
31-10-2018, 09:48
Miło mi poinformować, że polski dystrybutor marki TAMRON, firma Focus Nordic ogłasza akcję CASHBACK - 450 zł na obiektywy z serii G2.

Promocja co prawda rusza jutro, czyli 1 listopada i trwa do końca roku, ale w zasadzie już dziś można zamawiać obiektywy a wysyłka i dokumenty zakupu będą z datą listopadową (obowiązuje data z paragonu / faktury). Sprzęt musi pochodzić z polskiej dystrybucji, cachback obowiązuje dla klienta końcowego na każdy kupiony obiektyw z osobna.

Szczegóły na stronie: https://www.tamron.eu/pl/magazyn/zwrot-pieniedzy/

Zapraszam do składania zamówień, im bliżej grudnia tym może być większy problem z dostępnością. Już teraz brakuje np. obiektywów 15-30 G2 do Canona, a zapasy 150-600 się kurczą.

Na koniec odrobina prywaty - jeśli ktoś planuje w związku z w/w zakupy w moim sklepie, zapraszam na PW po specjalny dodatkowy rabat forumowy ;)

https://canon-board.info/imgimported/2018/10/cashback_tamron18-1.jpg
źródło (http://www.negatyw.org/sklep/cashback_tamron18.jpg)

Kolekcjoner
31-10-2018, 17:44
Te nowe szkła Tamrona, bardzo mi się podobają wizualnie. :)

Cichy
31-10-2018, 18:44
Mnie też :) Osobiście czekam na uzupełnienie linię stałek f/1.8 o coś szerszego, najlepiej w okolicach 18-20mm :) Coś dłuższego niż 85 też by się przydało. Przestawiam się na lżejsze szkła.

Kolekcjoner
31-10-2018, 18:53
No tylko ceny z d.... dla mnie.

Cichy
01-11-2018, 17:16
No tylko ceny z d.... dla mnie.

No już nie gadaj. 150-600 czy 24-70 wyjdą po cashu ładne pieniążki, zwłaszcza dostając ode mnie jeszcze rabat forumowy ;)

rooooobi
01-11-2018, 17:44
Ceny dokładnie są z d...
W amazonie czy innym niemieckim sklepie fotograficznym jest taniej! .... np 150-600 G2 bez problemu kupisz za 1050euro z wysyłką

Cichy
01-11-2018, 17:56
Ceny dokładnie są z d...
W amazonie czy innym niemieckim sklepie fotograficznym jest taniej! .... np 150-600 G2 bez problemu kupisz za 1050euro z wysyłką

Po cashbacku u nas wyjdzie taniej.

Kolekcjoner
01-11-2018, 18:31
No już nie gadaj. 150-600 czy 24-70 wyjdą po cashu ładne pieniążki, zwłaszcza dostając ode mnie jeszcze rabat forumowy ;)
Powiem tak i masz rację i nie masz ;). Niestety w mojej robocie muszę się kierować naczelną zasadą że sprzęt musi działać. Dla mnie sprzęt który np. odmówi współpracy bo jest niekompatybilny jest megadrogi.

Vivus
08-11-2018, 15:23
W amazonie czy innym niemieckim sklepie fotograficznym jest taniej!

W USA w ogóle jest taniej. W amazonie właśnie. Tyle że to można fajnie tanio kupić jak ma się kogoś kto nam osobiście przywiezie. Wtedy nie płacimy za wysyłkę. Jak nie ma kto przywieźć, to posłaną paczkę mogą oclić i wyjdzie na jedno albo i drożej.

Z wprawdzie z Niemcami nie ma cła, ale raczej jak porównywać to powinno się porównywać ceny w danym kraju. Z drugiej strony jak można w dzisiejszych czasach kupić za granicą to też czemu nie. Ja mam zawsze trochę obawy przy kupowaniu przez neta za granicą.

Cichy
08-11-2018, 15:32
Tak szczerze mówiąc, większość kupujących dzisiaj (u nas) bierze sprzęt na fakturę. Zdecydowanie takie zakupy przeważają nad "zwykłymi". Efekt dotacji ale nie tylko, ludzie po prostu otwierają działalności, choć rynek jest przesycony fotografami :) Ale nie będę się tym martwił, w związku z powyższym nie opłaca się kombinować, nawet wewnątrzwspólnotowo, tylko kupić bez ceregieli u nas na fakturę i poodliczać co się da. Jak ktoś nie potrzebuje faktury to może sobie kombinować, wiadomo, że każdy grosz się liczy.

Vivus
09-11-2018, 16:27
Zgadzam się. Jak ktoś prowadzi firmę i jest zawodowym fotografem to na pewno. Ja raczej tak myślałem z punktu widzenia prywatnego klienta, pasjonaty. Tacy też kupują drogie obiektywy, ale rzeczywiście raczej większości, to będą zawodowi fotografowie, którzy kupują sprzęt na firmę. Chyba też ostatnio leasing stał się dość popularny.

rooooobi
11-11-2018, 23:20
Po cashbacku u nas wyjdzie taniej.
Gdy pisałem swój post, to w popularnej porównywarce, ceny zaczynały się od 5050zł vs 1050euro w DE
Dla nas nie mających możliwości odliczania od faktur, u Niemca taniej
To samo jest z 17-35mm u nas 2950zł vs 620euro .... myślałem nad nim, ale będzie canon

Cichy
12-11-2018, 01:26
Pisałem , żeby o cenę pytać na prv ;)

Volatile
13-11-2018, 12:04
Pisałem , żeby o cenę pytać na prv ;)
Czyli przewidujesz taki mały black friday? :mrgreen:
Łącząc obie promocje będzie można powiedzieć, że mamy ceny niemieckie

Cichy
13-11-2018, 15:14
Czyli przewidujesz taki mały black friday? :mrgreen:
Łącząc obie promocje będzie można powiedzieć, że mamy ceny niemieckie

Nie będzie żadnego BF w Tamronie, przynajmniej takie mam informacje. Jeśli chcesz coś kupić napisz na PW to Ci zaproponuję dobrą cenę.

elduce
22-11-2018, 17:53
Muszę pochwalić Pana Jakuba, czyli "Cichego" za cierpliwość w obsłudze tak marudnego klienta jak ja i Tamrona za szybkość. We czwartek 14 listopada wysłałem mailem formularz Cashback, a dziś na konto wpłynęły pieniądze. Do tej pory korzystałem tylko z cashbacków Canona, wszystko odbywało się bezproblemowo, ale na pieniądze trzeba było czekać dużo dłużej, a tu miła niespodzianka.

Cichy
22-11-2018, 18:22
Muszę pochwalić Pana Jakuba, czyli "Cichego" za cierpliwość w obsłudze tak marudnego klienta jak ja i Tamrona za szybkość. We czwartek 14 listopada wysłałem mailem formularz Cashback, a dziś na konto wpłynęły pieniądze. Do tej pory korzystałem tylko z cashbacków Canona, wszystko odbywało się bezproblemowo, ale na pieniądze trzeba było czekać dużo dłużej, a tu miła niespodzianka.

O, to nawet nie wiedziałem że tak sprawnie zwracają ;) Pozdr