Zobacz pełną wersję : Jak zapisać zedytowany RAW z programu Digital Photo Professional?
NieOstrzy
21-10-2018, 18:05
Jak wyeksportować z programu DIgital Photo Professional plik RAW?
Widze opcje eksportu tylko do JPG a ja potrzebuje do RAW, do dalszej edycji już gdzie indziej.
Normalna rzecz, tylko ten program ma edycje DualPixelRAW. Więc chcę to w nim zrobić, wyeksportować nadal edycyjnego RAWA (a nie JPG) i edytować dalej w Lightroom.
Jest taka możliwość?
Poleceniem SAVE, po polsku ZAPISZ.
Jak wyeksportować z programu DIgital Photo Professional plik RAW?
Widze opcje eksportu tylko do JPG a ja potrzebuje do RAW, do dalszej edycji już gdzie indziej.
Normalna rzecz, tylko ten program ma edycje DualPixelRAW. Więc chcę to w nim zrobić, wyeksportować nadal edycyjnego RAWA (a nie JPG) i edytować dalej w Lightroom.
Jest taka możliwość?
a to ma szansę zadziałać? znaczy zapis rawa i praca z kolejnym odrawiaczem - mz to nie zadziała - dpp musiałby przeprowadzić coś odwrotnego do demozajkowania żeby zapisać coś (rawa) co by się edytowalo w LR czy C1 - byłoby to ciekawe i może nawet przydatne ale z punktu widzenia programu typu DPP LR czy C1 czyli odrawiacza nie ma sensu.
tylko proszę nie piszcie że sobie można tifa zapisać i edytowac w LR dalej bo to nie to samo
Nie ma takiej możliwości.
Raw to Raw, po edycji w DPP to już nie jest Raw. To i zapisać się go nie da :)