Zobacz pełną wersję : Którą lampę wybrać - Canon 750D
Dzień dobry
Jestem fotografem amatorem i przymierzam się do zakupu pierwszej lampy błyskowej :).
Który wybór waszym zdaniem będzie lepszy i dlaczego? Proszę o pomoc.
Yongnuo YN-568EX III
czy
Yongnuo YN-685
WDniuDzisiejszym
30-10-2018, 09:40
Yn600ex-rtA mógłbyś uzasadnić dlaczego akurat tę? Sam też stoję przed podobnym wyborem jak autor tematu, dlatego pytam.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
A mógłbyś uzasadnić dlaczego akurat tę? Sam też stoję przed podobnym wyborem jak autor tematu, dlatego pytam.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
zwróc uwage na ostatnie 2 litery oznaczenia modelu, to może wiele wyjasnic...:mrgreen:
Zawsze można postawić na systemówki, ale cenowo to katastrofa.
Ciekawe czemu 600 tak szybko zamienili na mk2.
Ciekawe czemu 600 tak szybko zamienili na mk2.
nie wiem, używam od kilku lat i nie mam uwag...
no może jedyne co korci w mk2 to pomarańczowa nasadka/filtr (jak w 430mk2) bo używanie foliowych filtrów jest mocno uciążliwe (ale z kolei daje wiekszą kontrole nad barwą)
no może jedyne co korci w mk2 to pomarańczowa nasadka/filtr (jak w 430mk2
wiem, że to wiocha cytowac samego siebie ale po upływie czasu edycji zauwazyłem bład, powinno byc 430mk3 :mrgreen:
nie wiem, używam od kilku lat i nie mam uwag...
no może jedyne co korci w mk2 to pomarańczowa nasadka/filtr (jak w 430mk2) bo używanie foliowych filtrów jest mocno uciążliwe (ale z kolei daje wiekszą kontrole nad barwą)Mam 3 szt, które regularnie błyskają, gray import ale nic się nie dzieje.
Nasadki z 430'ki mk3 są ok, ale zostaje CTO i coś tam jeszcze, a w 600 zawsze sobie można załadować co się żywnie podoba. Jedyny problem "light leak" p9 bokach.
Ja polecam Quadralite - wydaje mi się, że lepsze od yongnuo