Zobacz pełną wersję : Canon 6d Mark II + Folia na wyświetlacz ?
Witam
Na początku chciałbym się przywitać.Pierwszy post i pytanie banalne jak przeglądałem to znalazłem taką rzecz jak folia .
Czy może macie doświadczenie z folie ochronną na wyświetlacz ekranu dotykowego w Canonie 6d Mark II?
Czy jest to potrzebne czy ekran się rysuję z czasem użytkowania (wiadomo że nikt pazurem nie będzie rysował po nim ,zwykłe użytkowanie) oraz jaki ta folia ma wpływ na samą pracę dotyku wyświetlacza.
Dziękuję i pozdrawiam.
Zależy jak nosisz aparat. Jeśli wisi na szyi i masz zamek kurtki to może się porysować. Jeśli zamykasz ekran to nie ma jak sie porysować, chyba że masz brudną wewnętrzną stronę. Ja zamówiłem sobie szkło hartowane i działa z dotykiem.
Czy po przyklejeniu szkła ekran się zamknie, jest tam zatrzask.
zamknie sie na pewno, to raz
folia, tak samo jak na komorce, nie wplywa bardzo negatywnie na responsywnosc tego ekranu. to dwa
Canony z ekranikami dotykowymi maja opcje regulacji ich wrazliwosci na dotyk (instrukcja, str 69). to trzy
Mam naklejoną folię na oba wyświetlacze, jeśli chcesz na PW napiszę Ci markę. Działają prawidłowo, folia jest dodatkowo antyodblaskowa, bo taką wybrałem.
Szkło hartowane. Działa bez zarzutu a głowa spokojna.
Dziękuję za odpowiedź, zamontowałem folię 3mk ,rewelacyjna . Wszystko działa jak należy .
shadowman25
28-09-2018, 01:27
Dziękuję za odpowiedź, zamontowałem folię 3mk ,rewelacyjna . Wszystko działa jak należy .
Czy folia do 6d mark II jest taka sama jak do 6d?
Jeśli możesz do podeślij proszę link do folii którą zamawiałeś
Link nie podeślę bo folia była robiona na zamówienie po wymierzeniu wyświetlacza. Wiesz są takie punkty na pasażach handlowych gdzie lepią folie na telefony. Tam mi zmierzyła i wysłała zamówienie po tygodniu przyszła folia 3mk.
To może ja pozwolę sobie podpiąć - https://www.foliaochronna.com/index.php?p20069,folia-ochronna-gllaser-max-anti-shock-mat-anti-reflection-do-canon-eos-6d-mark-ii . W pacze są 2 folie: na ekran i na górny wyświetlacz.