Zobacz pełną wersję : canon power shot S50-pomocy!!!
cos zaczęło sie dziac z tym aparatem.bateria mimo ze nie jest czesto uzywany jest bardzo słaba.trzyma ledwo 1-2 dni.chyba lampa błyskowa nie działa bo nie robi zdjec jak jest troche ciemniej.wyczytałam ze jak czest jest uzywany tzn podłanczany do komputera to potrzebny zasilacz.ale patrze a cena to 300zł.na prawde tylko on moze pomóc.miał ktos podobny problem?
Pszczola
12-05-2006, 09:16
Sugerowalbym zakup nowej baterii i dopiero pozniej dalsze 'badania'
baterie ładuje sie w ładowarce.to raczej nie musze kupowac.chodzi mi tylko o to ze po załadowaniu bardzo szybko sie rozładowuje.no i ta lampa błyskowa.
Gwizdek_N
13-05-2006, 21:24
Może już pada. Ile lat ma bateria?? Baterie Lion najczęściej padają bardzo szybko, ale zdażają sie takie jak u Ciebie. Mają napiecie, ale za niske i bardzo krótko. Możliwe, ze prądy oferowane przez baterie są zbyt słabe do naładowania najbardziej energochlonnego elementu aparatu. Najlepiej pożycz coś na chwilę lub kup za kilkadziesiąt złoty na allegro. Sam używam"alternatywnych" producentów
ta bateria ma nie cały rok.bateria ciul,naładuje sie i działa.trudno ze niezadługo ale działa. lampa błyskowa nie działa.w dzien zdjecie wychodzą ok ale wieczorem wiadomo.
Witaj
Jeżeli mogę pomóc to po pierwsze sprawdził bym baterię w innym aparacie i oczywiście ustawienia lampy ( czy przypadkiem nie jest wyłaczona ) . Jeżeli bateria jest OK a ustawienia prawidłowe - to wskazywało by na awarię przetwornicy napięcia w lampie , a w takim wypadu niestety serwis wita.
Co do Twoich dylamatów na temat zasilacza - kup czytnik wychodzi zdecydowanie taniej.