Zobacz pełną wersję : Jak zainstalować wasiaware?
Przemo(c)
11-05-2006, 15:29
Czołem, jakoś nie mogłem znaleźć tego wątku na forum. Czy ktoś może mi pomóc i napisać krok po kroku, lub podać linka, jak zainstalować wasię?
Z góry dzięki za pomoc!
_invictus
11-05-2006, 15:50
http://canon-board.info/showthread.php?t=2471 tu masz generalnie temat o wgrywaniu softu (tam jest akurat undutch'les)
Po krótce:
1 sciagnij firmware loader'a (zazwyczaj w zip'ie z wasia lub innym hackiem)
2 NAłADUJ AKUMULATORY W APARACIE NA FULL
3 podepnij do PieCa aparat
4 przy pomocy firmware loadera wgraj soft na karte aparatu
5 wyłącz aparat (po rozłączeniu z PieCem)
6 wyciągnij i włóż karte CF
7 soft się załaduje
8 jeszcze raz wyłącz aparat, wysuń i wsuń kartę CF (na wszelki wyp.)
....tyle chyba, jak coś pominąłem - to niech ktoś poprawi ;)
Przemo(c)
11-05-2006, 21:37
Super! Już myślałem, że dostane opierdziel, że nie uzywam opcji "szukaj":rolleyes: Szkoda tylko, że Undatchatzasmambojumbo rządzi, jakoś mało tej wasii do ściągnięcia. Dzięki!
BTW - jakieś wieści o dziale Download na forum?
pzdr
_invictus
11-05-2006, 22:11
mialem oba hacki, i nie zauważyłem funkcjonalnych różnic, tylko kosmetyczne (inne rozmieszczenie klawisza odpow. za FEC) więc co byś nie załadował w aparat - funkcje masz te same
Przemo(c)
31-05-2006, 15:32
Jeszcze kilka pytań. Czy czytnik kart do wgrania Wasii jest ABSOLUTNIE niezbędny? Co z tym File Loaderem? Czy jest on po po to, żeby zgrać Wasię na kartę bez użycia czytnika? Skąd to ściągnąć?
pzdr
DoMiNiQuE
31-05-2006, 15:39
Jeszcze kilka pytań. Czy czytnik kart do wgrania Wasii jest ABSOLUTNIE niezbędny? Co z tym File Loaderem? Czy jest on po po to, żeby zgrać Wasię na kartę bez użycia czytnika? Skąd to ściągnąć?
pzdr
Mozna wgrac bez czytnika za pomoca tego softu http://web.canon.jp/Imaging/eosdigital/E3kr_firmware-e.html
Musisz podmienic tylko plik z oryginalnym firmware na wasiaware :)
Przemo(c)
01-06-2006, 22:10
No i wgrane! :-D W sumie to dziecinnie proste, ale bez Was bym tego nie ruszył. Raz jeszcze dzięki!