Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tablet ipad pro, surface pro, galaxy tab s3

tomcio.13
07-07-2018, 23:22
Może ktoś miał z nimi styczność lub pracuje na którymś. Szukam sprzętu na którym będę mógł przedstawić fotki (nie często ale również lekka obróbka). Przedstawianie projektów w cad. No i przeglądanie neta.
Skłaniałem się do surface ale denerwuje brak modemu lte. Nigdy nei potrzebowałem takiego sprzętu ale nadszedł ten czas. Pomocy

marfot
08-07-2018, 06:41
Może ktoś miał z nimi styczność lub pracuje na którymś. Szukam sprzętu na którym będę mógł przedstawić fotki (nie często ale również lekka obróbka). Przedstawianie projektów w cad. No i przeglądanie neta.
Skłaniałem się do surface ale denerwuje brak modemu lte. Nigdy nei potrzebowałem takiego sprzętu ale nadszedł ten czas. Pomocy

Przedstawiłeś propozycje z trzema różnymi systemami operacyjnymi :shock:.
Zupełnie nie robi Ci różnicy jakie oprogramowanie CAD i do obróbki zdjęć ( pod jaki system) używasz?
Jakoś nie wyobrażam sobie żebym używał na podstawowym sprzęcie i tym do prezentacji innych systemów CAD i do obróbki zdjęć. Poza tym wiele programów umożliwia ich legalne używanie na kilku stanowiskach (2-3) byle nie jednocześnie. Surface pro to naturalny wybór dla użytkownika Win na podstawowym sprzęcie. Mój syn ma na Surface pro pełny zestaw Adobe do projektowania graficznego i sprzęt daje radę.

Surface pro jest komputerem, coraz rzadziej mają one wbudowane modemy LTE - możesz udostępnić net telefonem albo wetknąć modem USB - dla milinów posiadaczy laptopów to żaden problem.

RomanS
08-07-2018, 08:27
Ja używam MacBook Pro, Ipad Pro i ostatnio aparatu z Wi-Fi, NFC, Bluetooth , wszystko działa znakomicie.

tomcio.13
08-07-2018, 09:38
Przedstawiłeś propozycje z trzema różnymi systemami operacyjnymi :shock:.
Zupełnie nie robi Ci różnicy jakie oprogramowanie CAD i do obróbki zdjęć ( pod jaki system) używasz?
Jakoś nie wyobrażam sobie żebym używał na podstawowym sprzęcie i tym do prezentacji innych systemów CAD i do obróbki zdjęć. Poza tym wiele programów umożliwia ich legalne używanie na kilku stanowiskach (2-3) byle nie jednocześnie. Surface pro to naturalny wybór dla użytkownika Win na podstawowym sprzęcie. Mój syn ma na Surface pro pełny zestaw Adobe do projektowania graficznego i sprzęt daje radę.

Surface pro jest komputerem, coraz rzadziej mają one wbudowane modemy LTE - możesz udostępnić net telefonem albo wetknąć modem USB - dla milinów posiadaczy laptopów to żaden problem.

Tak wiem że to trzy różne systemy. Świadomie to podałem bo używałem w życiu tylko tableta z androidem, jabłka nigdy nie miałem a win 10 tylko na stacjonarce dlatego skłaniałem się do surface (właśnie zastanawiałem się nad podłączaniem modemu na usb, czy działa to tak jak na normalnym komputerze). Obróbka w lightroomie, co do CAD to bardziej jako prezentacja projektów na miejscu oraz drobne zmiany w terenie. Jak z działaniem baterii w tych egzemplarzach.

Merde
09-07-2018, 14:06
Szukam sprzętu na którym będę mógł przedstawić fotki (nie często ale również lekka obróbka). Przedstawianie projektów w cad. No i przeglądanie neta.

iPad Pro, bo... Affinity Photo.

https://affinity.serif.com/en-us/photo/ipad/

https://youtu.be/P17ai-zxG2I?list=RDQMbfHPVZpYzhA

tomcio.13
09-07-2018, 22:56
Muszę spróbować tego affinityna pc. Teraz skłaniam się albo jabłko albo samsung

Merde
11-07-2018, 20:40
Muszę spróbować tego affinityna pc. Teraz skłaniam się albo jabłko albo samsungJak brać, to teraz. Ze względu na premierę Affinity Designera na iPada wszystkie programy od Serif są 30% tańsze.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

tomcio.13
11-07-2018, 22:50
Dzięki za info. Jeszce się zastanawiam ale w poniedziałek ostateczna decyzja. Chyba jednak dużo zależy od upodobań systemowych.