Zobacz pełną wersję : Lampa CANON SPEEDLITE 430EX III-RT sterowanie bezprzewodowe
joannaaleksandra
30-06-2018, 17:21
Hej. Mam canona 6d mark II i lampe430EX III-RT.Co musze kupić by móc droga radiową sterować tą lampa z poziomu aparatu. jaki wyzwalacz? Jestem zupełnie zielona w tym temacie i z góry dziękuję za wszelkie wskazówki. ;)
Najlepszy będzie ST-E3-RT, tańszy YN-E3-RT.
Mam YN-E3-RT z takim samym zestawem jak wymieniłaś i sprawuje się bardzo dobrze.
xxkomarxx
02-07-2018, 08:58
Yn ma 3 razy wiekszy zasieg i 3 razy nizsza cene. Nie ma co dumac
O ile będzie działał. Nie wszystkie yn działają z nowszymi korpusami. Jesli był wyprodukowany po sierpniu 2018 to powinien.
O ile będzie działał. Nie wszystkie yn działają z nowszymi korpusami. Jesli był wyprodukowany po sierpniu 2018 to powinien.
qarna to który my rok teraz mamy? cos mi umknęło?:lol:
Jesli był wyprodukowany po sierpniu 2018 to powinien.
Oj nie był ;).
Ale aktualizacja firmware może się pojawić.
xxkomarxx
02-07-2018, 16:53
qarna to który my rok teraz mamy? cos mi umknęło?:lol:
Tez juz chyba przestane pic przy pracy [emoji23]
Yn ma 3 razy wiekszy zasieg i 3 razy nizsza cene. Nie ma co dumacW YN cena mniejsza, plastiki gorsze. W sumie mam dwa canony z czego jeden zaliczył konkretnego dzwona i stopka pękła, wszystko nadal działa. Czy zasięg w YN jest większy wątpie, jak to mówią papier wszystko przyjmie. W sumie to nie problem rzadko się odchodzi dalej niż 20m od lampy.
Chodziło o 2016;)
Aktualizacja firmware nie rozwiąże problemu bo cos się w podzespołach zmieniło.
Zapoznaj sie z tym przed zakupem.
xxkomarxx
02-07-2018, 17:18
W YN cena mniejsza, plastiki gorsze. W sumie mam dwa canony z czego jeden zaliczył konkretnego dzwona i stopka pękła, wszystko nadal działa. Czy zasięg w YN jest większy wątpie, jak to mówią papier wszystko przyjmie. W sumie to nie problem rzadko się odchodzi dalej niż 20m od lampy.
Cos jest z tym zasiegiem. Sprawdzalem canona i yn. Caly czas mowa o nadajniku.
I jak zasięgi się różniły?
Cos jest z tym zasiegiem. Sprawdzalem canona i yn. Caly czas mowa o nadajniku.
xxkomarxx
02-07-2018, 20:29
I jak zasięgi się różniły?
Yn wyzwalał tam gdzie canon już nie dawał rady albo odpalał dość losowo.
Ale co ciekawe mając np sale jakieś rogi itp canon jakoś pewniej wyzwalał, yn czasami jakby nie wysyłał sygnału, no nie wiem jak to napisać, może taka sztuka się trafiła jednego albo drugiego, nie chcę uogólniać.