Zobacz pełną wersję : Canon 70D sam sobie ustawia czasy w trybie TV
TomekCanon
29-06-2018, 21:51
Mój Canon 70D działa niezgodnie z trybem.
Ustawiam sobie sztywny czas w trybie TV, tzn. 1/125.
W momencie wciśnięcia spustu do połowy aparat sam sobie zmienia czas, zamiast przesłonę, w dodatku jakieś badziewne czasy typu 1/25 co do niczego się nie nadaje przy fotografowaniu ruchliwych obiektów.
Co robię źle?
Aparat ten kupiłem niedawno i od początku tak robi.
W momencie wciśnięcia spustu do połowy aparat sam sobie zmienia czas, zamiast przesłonę, w dodatku jakieś badziewne czasy typu 1/25 co do niczego się nie nadaje przy fotografowaniu ruchliwych obiektów.
Co robię źle?
Aparat ten kupiłem niedawno i od początku tak robi.Może masz jakoś dziwnie ustawione autoiso?
Albo w ogóle ISO 50?
Albo przestawiło się kółko na ośce i to nie jest tryb Tv.
Albo przestawiło się kółko na ośce i to nie jest tryb Tv.Nie pomyślałem o tym. Sprawdź co się wyświetla w wizjerze albo pod guzikiem info po wybraniu trybu Tv.
Eberloth
30-06-2018, 11:36
Nie pomyślałem o tym. Sprawdź co się wyświetla w wizjerze albo pod guzikiem info po wybraniu trybu Tv.
Jakby to nie był tryb Tv albo M, to by czasu nie mógł ustawiać :)
Co robię źle?
Aparat ten kupiłem niedawno i od początku tak robi.
Jak masz skonfigurowane C.Fn I 6 ?? :)