Zobacz pełną wersję : Canon 50D końcówka akumulatora
Cześć,
Mam problem, po wrzucenia naładowanego akumulatora do canona pokazuje mi jedną kreskę po czym po chwili się wyłącza.
Wymieniłem baterie podtrzymującą pamięć też nie pomogło, z początku myślałem, że to wina ładowarki ale kupiłem nową i dalej to samo.
Ktoś ma rozwiązanie problemu?
Jeden akumulator kupiony nie dawno drugi używany nie wierze, żeby dwa na raz padły
Jeden akumulator kupiony nie dawno drugi używany nie wierze, żeby dwa na raz padłyJakie to akumulatory? Org, podroby, zamienniki ?
Nie oryginalne, oba zamienniki Phottix
Nie oryginalne, oba zamienniki PhottixOba mogły paść nagle. To nic niespotykanego. Ładowarka jak długo je ląduje i jak szybko przełącza się pomiędzy stopniami naładowania?
Oba ładują się chwilę i 100% wskakuje.
Btw. korzystałem z chińskiej ładowarki więc myślę, że to ona mogła skopać oba akumulatory
Przemek_PC
13-06-2018, 17:05
Przeczyscic styki baterii w body?
Też to zrobiłem i nie pomogło, kupie nowy akumulator i zobaczę czy będzie działać
Spróbuj je ładować 45-60 minut bez patrzenia na ładowarkę czy kreski w aparacie.
Problem rozwiązany, pożyczyłem aku żeby sprawdzić i działa jak należy więc wychodzi, że oba akumulatory padły :)