Zobacz pełną wersję : monitor Iiyama
Przemek Białek
10-05-2006, 15:20
mam pytanko na allegro jest sprzedawanych kilka monitorow iiyama po
zaskakujaco niskich cenach, mam pytanie jak takie monitory sprawdzaja sie w
fotgrafii?
http://allegro.pl/item103376979_iiyama_vision_master_pro_513_super_p laski_.html
ovczywiscie jak ktos ma lepszy pomysl w tych granicach to chetnie wyslucham
Czytałem kiedyś o tym dużo i z tego, co wiem to może być bardzo różnie. Najważniejsze, żeby sprawdzić przed zakupem.
Ja sobie zakupiłem co prawda starszy i 1'' mniejszy EIZO T960 i jestem bardzo zadowolony (za połowę ceny tej Iiyamy).
Hehehe...miałe dokładnie taką samą Iyamę przez 2 dni, potem kolejną przez 2 godziny i sobie Iyamę odpuściłem raz na zawsze :-)
Był już wątek w którym sporo napisałem o wątpliwej jakości monitorów CRT tej firmy - kiedyś to była marka, teraz na Polskę idą jakieś odrzuty z produkcji. Smutne ale prawdziwe - jest dużo reklamacji.
Z taką kasę, na w zasadzie to dużo mniejszą, jak ta Iyama, można kupić mało używanego Dell'a, HP'ka lub IBM'a na Trinintronie, który zdeklasuje Iyame na dzień dobry. Sam tak zrobiłem i nie żałuję. Obecnie ciężko dostać nowy i dobry monitor CRT, bo producenci zaczynają powoli wycofywać się z CRT na rzecz LCD i co za tym idzie przestali zwracać uwagę na jakość tych pierwszych.
Kup sobie Dell'a 1130 i będziesz w 100% zadowolony :-) A oszczędzoną kasę wydasz w dowolny przyjemny sposób :-)
Przemek Białek
10-05-2006, 22:31
a dell 1110??
a dell 1110??
Też bardzo dobry - mam i chwalę (w pracy mam 1110 a w domu 1130). Polecam - nie będziesz zawiedziony (oczywiście jak starannie wybierzesz dobrą sztukę, bo przy używanych trzeba jednak trochę się wysilić, żeby odsiać ziarno od plew :-) )
a zapytam się ponownie czy ktoś miał może doświadczenia z takim monitorem
19 calowy CTX EX950F, mogę go kupić od znajomego. Monitor ma 2,5 roku uzywany tylko w weekendy