Zobacz pełną wersję : [Gosia] Fotki Fotosi
Dzień Dobry!
Ładną mamy wiosenkę, co nie?
http://static.flickr.com/50/141252243_3f836de18b_o.jpg
pozdrawiam,
Gosia
Widok z okna?
Dostanę większe do powieszenia na ścianie?
stdanielo
10-05-2006, 00:45
jak powiedział Adaś Miałczyński "cuuuudoo" ;) gdzie takie widoczki? W Warszawie na Chmiczówce? ;)
Robson01
10-05-2006, 00:50
Bardzo ładny widoczek - i niebo takie windowsowskie :-)
Widoczek tak piękny że aż nienaturalny.
Gosia: To bylo z kilku ekspozycji skladane czy jakis filtr polowkowy?
Bardzo fajna fota.
Wiosna piękna, nic tylko wyjść na świeże powietrze i fotografować. Zdjęcie rzeczywiście dobre, jedyne co mogę sugerować to odcięcie kilku milimetrów nieba, tak aby zajmowało 1/3 powierzchni.
Dzień Dobry!
Ładną mamy wiosenkę, co nie?
no, niezła ;-)
Gosia, dobre zdjęcie.
Co można by próbować poprawiać na przyszłość, to eliminacja tak dużego zaciemnienia lini horyzontu w poprzek całego kadru. W ogóle horyzont trafia idealnie w środek kadru, co mi się podoba mniej, może spróbować następnym razem złapać więcej nieba :roll:
januszP.
10-05-2006, 10:20
No widoczek ,ze chciało by się rzucić wszystko i biec, lecieć, jechac do tego cuda. No ale na ziemię!
Jak koledzy wyzej miałbym jedynie uwagę do zasady trójpodziału w kompozycji zdjęcia. Albo coś wyrazistszego na pierwszym planie co pogłębiło by jeszcze perspektywę i niebo 1/3 kadru albo -jak chciałaś wyeksponować niebo
-to ok. 2/3 kadru.
(Ale mówią też , że nie trzeba być niewolnikiem wszystkich zasad)
Ale krajobraz piekny!
Pozdrawiam
Janusz
witamy Gosię tym mocniej że widoczek jest super ...
Dziekuję za entuzjazm! Nie bylo wielu ekspozycji, nie bylo tez filtru polowkowego ani nawet polarka, bo jeszcze sie nie dorobilam. Ot, nieco szczęścia, wieża zamku w Karkonoszach i kit 350D. Niebo ma podkręconą dynamikę w PS. To tyle :)
januszP.
10-05-2006, 15:59
Gosiu tak myslałem, że może to z Chojnika? (czy sie mylę?) jest przepięknie. Mnóstwo razy tam byłem. Pozdrawiam wszystkich przyjaciół z Cieplic!
zachęcona wstawiam jeszcze jeden widoczek, tym razem nieco inny... :)
http://static.flickr.com/46/144100867_84d1de6b03_o.jpg
Jako obrazek bardzo fajne, klimatyczne. Troszke przeszkadza fakt iz wyraźna jest ingerencja programowa, ale pomomo to fajne
ciezkie te kamienie, w dodatku centralnie w kadrze.. mi troche nie lezey, choc kolorystycznie fajny klimacik
Robson01
16-05-2006, 10:54
A mnie się ten centralny układ w tym konkretnym przypadku podoba. Co do reszty się nie wypowiadam bo oglądam go na laptopie i nie jestem pewien co do "jakości" wyświetlanego obrazu.
Pierwsze zdjęcie całkiem udane, choć kadr nieco niezdecydowany niemal pół na pół. Jak na nie używanie filtrów to efekt bardzo przyzwoity. W pierwszej chwili pomyślałem, iż połówka była w użyciu.
Drugie dzięki obróbce ma klimacik nieco apokaliptyczny - pomysł całkiem ciekawie zrealizowany.
mxdanish
16-05-2006, 12:23
Pierwsze zdjęcie bardzo fajne
Drugie już tak do mnie nie przemawia.
Może jakbyś zrobiła krok w bok żeby kamienie były bardziej z boku...
bartosz108
18-05-2006, 18:27
Nie jest źle, a może bardzo dobrze?
koledzy widzę nie przepadają za kreacją w foto.
w drugim pomysł ciekawy, ale chyba nie wyszło tak jak miało - ja mam wrażenie, że zamiast potężnych gór oglądam coś a la zdjęcie marko z kopczykiem usypanym przed aparatem. Coś jak makieta gór do profesjonalnego modelarstwa - ale traci się skalę i przestrzeń.