Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 5dm1 brak reakcji - dziwna usterka

Jokozzz
29-04-2018, 01:55
Witam. objawy :

1. po włączeniu dziala tylko maly wyswietlacz
2. mozna zmieniac iso punkty af czas
3. nie widzi obiektywu
4. lcd martwe , nie reaguje na menu info etc.
5. po otwarciu klapki nie wylacza sie

Co mnie zaciekawilo po otwarciu klapki (grip) wyjeciu bateri ( guzik na ON ) wcisnieciu bateri ponownie aparat zaczyna zyc , ostrzy male lcd sie podswietla , lecz dalej brak kontaktu z lcd , polaczenia z USB , po zamknieciu klapki grip traci kontakt , dziala tylko male LCD :(

Nie wiem czy dobrze wyjasnilem , moze ktos mial podobny problem :( Szkoda mi go ...

rafels3
29-04-2018, 09:57
Elektronika na płycie głównej siadła. Nie zalało go coś ostatnio?

aptur
29-04-2018, 11:12
Witam. objawy :

1. po włączeniu dziala tylko maly wyswietlacz
2. mozna zmieniac iso punkty af czas
3. nie widzi obiektywu
4. lcd martwe , nie reaguje na menu info etc.
5. po otwarciu klapki nie wylacza sie

Co mnie zaciekawilo po otwarciu klapki (grip) wyjeciu bateri ( guzik na ON ) wcisnieciu bateri ponownie aparat zaczyna zyc , ostrzy male lcd sie podswietla , lecz dalej brak kontaktu z lcd , polaczenia z USB , po zamknieciu klapki grip traci kontakt , dziala tylko male LCD :(

Nie wiem czy dobrze wyjasnilem , moze ktos mial podobny problem :( Szkoda mi go ...

Sprawdzałeś bez gripa?

Jokozzz
29-04-2018, 12:40
Dzien przed byl lekka mrzawka ale watpie zeby zostal zamoczony podczas sesji , bez gripa tak samo jest ... czyli plyta głowna do wymiany ?

aptur
29-04-2018, 16:27
Dzien przed byl lekka mrzawka ale watpie zeby zostal zamoczony podczas sesji , bez gripa tak samo jest ... czyli plyta głowna do wymiany ?

Sprawdzałeś z innym obiektywem?

Jokozzz
29-04-2018, 18:10
Sprawdzałeś z innym obiektywem?

z wieloma i nic ...

aptur
29-04-2018, 18:13
z wieloma i nic ...

Ślij na Żytnią. Najwyżej zapłacisz tylko za ekspertyzę. Ja bym przywracał do życia bo to unikalne body. Wyjątkowy obrazek.

Jokozzz
30-04-2018, 09:01
Ślij na Żytnią. Najwyżej zapłacisz tylko za ekspertyzę. Ja bym przywracał do życia bo to unikalne body. Wyjątkowy obrazek.

padła plyta głowna ... za 200 zl moge miec sprawna ... czy sama wymiana wystarczy czy trzeba cos programowac? chyba ze przelutowanie eproma wystarczy z starej do nowej ?

Jokozzz
04-05-2018, 09:32
Ma ktos wsad eeprom do 5dm1 ?