PDA

Zobacz pełną wersję : [s1amber] Przyroda

s1amber
22-04-2018, 18:03
1. Mniszek lekarski

744

2. Szyszka sosny

745

3. Huba pod oblężeniem

747

italy
22-04-2018, 21:40
Jeśli się nie mylę to Twoje pierwsze kadry w zabawie z fotografią ....
Ale drąż temat dalej, jak na razie to -taki proste ,,pstryki''
Zdjęcie nr 1 - Kwiat -mniszek, rośnie w naturze w pionie, więc lepszym kadrem było by kadrowanie pionowe....
Reszta bez komentarza....

adamm
05-05-2018, 15:34
hehe, też tak miałem że pierwsze wyjście z aparatem w plener to strzelałem co popadnie, aby tylko zdjęcie zrobić i zobaczyć jak wyszło.

Każdy chyba miał takie początki, przynajmniej w fotografii cyfrowej gdzie zdjęcie teoretycznie nie kosztuje nic :)

Na forum trafią Ci się przeróżne komentarze. Po prostu nie bierz tego do siebie i się nie obrażaj. Wyciągaj wnioski a z każdym kolejnym zdjęciem będzie coraz lepiej.

Szyszka, pomijając sensowność takiego kadru i tego co miał przedstawiać, trochę za ciemna.

jak napisał Italy, pstrykaj, pstrykaj i jeszcze raz pstrykaj.
Im dalej w las tym więcej będziesz wiedział lub wiedziała (nie ma podpisu a po samym nicku ciężko wyczuć)

Za rok wrócisz do tych zdjęć z pierwszego posta i będziesz mieć sporo śmiechu :)

Tak jak napisałem wyżej, nie bierz do siebie komentarzy które mogą się pojawić tylko wyciągaj z nich wnioski.
Wrzucaj kolejne fotki.

Pobaw się RAW-ami. Większość zdjęć, na pierwszy rzut oka źle naświetlonych, da się tam poprawić (jak choćby tą szyszkę).
Z czasem gdy Cię to wciągnie, kup Lightrooma lub zainstaluj jakiś darmowy program do obróbki RAWów. Naprawdę warto.

Pozdrawiam
adamm

Nacessed
23-07-2018, 08:53
Chyba faktycznie to "wyczucie" przychodzi z czasem bo na moje amatorskie oko zdjęcie "Huba pod oblężeniem" jest rewelacyjne ! ;)