Zobacz pełną wersję : jakie szklo na wakacje doradzicie mi
witam kolegów jak w temacie , jadę nie długo do Hiszpanii do salu i nie jestem pewien jakie szkła wziąść co do jednego jestem pewien na 1000 procent żeby brać to canon 24-105 f4 L na słoneczne dni i spacery sprawdzi się ale na wieczory itp jakieś portrety i inne zdjęcia . naj chętniej wziol bym wszystko hehe ale sami wiecie jak jest moje body to canon 6D a szkła to samyang 14mm f 2.8
sigma 35mm f1.4 Art
canon 85mm f1.8
canon 135mm f2.0 co do ostatniego. nie będę brał za duża ogniskowa aż tak portretów nie będę cykac ale nie wiem jak bedzie z pozostałymi szkłami bo krajobrazy i miasta czy wieczory coś jasnego co waszym zdaniem warto wziąść . filtry. cpl oczywiście biorę ;) , lampy nie mam bo rozbilem ;(
Warto wziąć do ręki słownik języka polskiego pisząc coś i publikując w Internecie...
Warto wziąć do ręki słownik języka polskiego pisząc coś i publikując w Internecie...To prawda, słownik obowiązkowy a potem może sobie wsiąść 14, 135 + ew 35...
Warto też poszukać przecinka na klawiaturze, a ze szkieł, to do zdjęć wycieczkowo-pamiątkowych brałbym tylko 24-105. Różnicę w jasności do 35 nadgonisz stabilizacją, a portrety przy 105/4 nie wyjdą źle. Jeśli chcesz uprawiać sztukę, to w pierwszej kolejności dodałbym 35.
Ja bym wziął 204-105, 35 i 135.
Ja bym zabrał 35 i 24-105
Wasze rady są niepoważne. Przed wyjazdem na wakacje należy zmienić system! Oczywiście na taki, który za wiodący uznają fotograficzne reklamowe portale i czasopisma światowe
Ja bym zabrał 35 i 24-105
Ja też bym tak zrobił.
sory za błędy na szybko pisałem i nie spojrzałem na ekran, bywa .Co do szkieł może jednak wezme 24-105 i 35mmm ewentualnie 85mm jak da radę
To prawda, słownik obowiązkowy a potem może sobie wsiąść 14, 135 + ew 35...
Tylko te szkła z posiadanego zestawu wydają się sensowne na wyjazd. Popieram.
Chyba, że chodzi o fotki "tu byłem".
Wasze rady są niepoważne. Przed wyjazdem na wakacje należy zmienić system! Oczywiście na taki, który za wiodący uznają fotograficzne reklamowe portale i czasopisma światowe
Najlepiej na smartfona ;)
Śmierdzi mi tu trolem. Jeśli posiadasz te szkła które podałeś w wątku i nie wiesz co zabrać na wakacje to weź Canona G11.
I popraw te byki bo w oczy szczypie...
tamron 18-270 na wakacje najlepszy
tamron 18-270 na wakacje najlepszy
becekpl sam go używasz?
Mam podobny zestaw jak Ty. Ja pakuje 15mm do widoków, 35mm do ogólnego focenia i 135mm do portretów. Ogólnie 35 i 135 to moje „must have”.
michalab
13-04-2018, 09:57
Brałbym 14 i 135, i wtedy zamiast 24-105 można wziąć 35. Jeśli jednak koniecznie chcesz 24-105 to ja do tego wziąłbym tylko 14.
Ja sobie chwalę 20, 40 (naleśnik przypięty najczęściej) i 100L albo 200L
tak czytam was i postanowiłem że zabieram 24-105 ,35 ,135 oraz 14mmm mam mniejsce na statyw wiec mysle ze to dobry zestaw . Nie powinno mnie nic zaskoczyc ;)