Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 5D mkIV + Yongnuo YN600EX-RT II

damian.zachwieja
19-03-2018, 14:07
Witam , mam pytanie czy taki zestaw jak w tytule, dobrze będzie współpracował?

Yongnuo YN600EX-RT II - Bedzie głównie jako dodatkowa lampa, ale chciałbym aby w razie czego , móc skorzystać z niej na body, bez większych problemów.

Czy może polecacie jakąś inna lampę?

arkosol
19-03-2018, 14:16
Mam takie dwie z 5dmk4. Wszystko działa, na ile może dobrze działać Yongnuo z Canonem.

5pirit
19-03-2018, 14:33
arkosol na pewno wszystko działa dobrze?? Bo z tego co kilka razy czytałem, to MKIV i 6D MKII mają problemy z tymi lampami nawet po aktualizacji softu w lampach?

Najczęściej chodzi o wspomaganie AF.

arkosol
19-03-2018, 14:35
Nie działa w wersji pierwszej YN, nawet z najnowszym softem. W drugiej na sto procent wspomaganie af działa.

tombas
19-03-2018, 14:38
arkosol na pewno wszystko działa dobrze?? Bo z tego co kilka razy czytałem, to MKIV i 6D MKII mają problemy z tymi lampami nawet po aktualizacji softu w lampach?

Najczęściej chodzi o wspomaganie AF.
wspomaganie działa,nieco inny układ/kształt punktów, ale działa
co do innych uwag, to moja lapma "swieci" nieco mocniej niz 600-tka canona, troche inne jest tez operowanie funkcjami (np. korektą ) albo ja nie potrafie jej ustawic tak samo jak canona
barwa swiatła OK

arkosol
19-03-2018, 14:55
Z tą korektą w YN to to jednak standard. Żeby mniej więcej prawidłowo doświetlała musi być ustawiona na -2Ev.

tombas
19-03-2018, 15:04
Z tą korektą w YN to to jednak standard. Żeby mniej więcej prawidłowo doświetlała musi być ustawiona na -2Ev.
no tak -1 do-1,5 to koniecznosc, ale miałem tez na mysli "guzikologię" (żeby zmienic wartosc korekty trzeba wcisnąc guzik +- i potem regulowac kólkiem,niby jest to logiczne ale... a w canonach przyzwyczaiłem sie ze mam ustawione tak ze naciskam set i moge od razu regulować kółkiem a w YN nie potrafie tak ustawic

damian.zachwieja
19-03-2018, 19:34
dziękuje za odpowiedź :)