Zobacz pełną wersję : 100 2.8 IS - luzy lub "telekoczący" środek
Witam, nie bardzo wiem jak zobrazować problem / pytanie dot. obiektywu canon 100mm 2.8 IS
środek obiektywu dosłaownie "lata" telekocze się - czy to jest normalne zjawisko w tych obiektywach ?
Stabilizacja przy starcie i zatrzymaniu zgrzyta, to normalne. To samo jest w 70-200 2.8 II tylko ciszej.
Stabilizacja przy starcie i zatrzymaniu zgrzyta, to normalne. To samo jest w 70-200 2.8 II tylko ciszej.
To nie to,
potrząsając lekko obiektywem - cały środek trzęsie sie wewnątrz obiektywu - to nie może być normalne.
Aha, no to pewnie stabilizacja padla i lata.
co z tym można zrobić? , ogólnie obiektyw działa bez zarzutu - stabilizacja też - łapie od razu.
co z tym można zrobić?
Tym? Zdjęcia robić :D
U mnie też lata w tym szkle i było tak zawsze. Poza tym jeszcze brzęczy jak nigdzie indziej. Zdjęcia sa bardzo ostre.
Jesli lata przy zdjetym obiektywie to wszystko ok, jesli z zamontowanym i wlaczona stabilizacja , to usterka.Soczewka stabilizatora jest montowana bez smarow i potrafi rozne efekty akustyczne wytwarzac, kiedy mechanizm uwalniajacy nie blokuje jej w centralnym polozeniu
U mnie też lata w tym szkle i było tak zawsze. Poza tym jeszcze brzęczy jak nigdzie indziej. Zdjęcia sa bardzo ostre.
czyli to normalna rzecz w tym obiektywie i nie muszę biegać z nim po serwisach . Dzięki za pomoc
--- Kolejny post ---