Zobacz pełną wersję : Pytanie dot. Lampy w 600D
Probl3matyczny
02-02-2018, 19:28
Otóż posiadam Canona 600D, przy robieniu zdjęć z lampą zdarzy jej się błysnąć kilka razy, towarzyszy jej z tym napis "busy" na ekranie. Czym to może być spowodowane?
RobertON
02-02-2018, 19:39
W jakim trybie aparatu ?
Probl3matyczny
02-02-2018, 19:43
Sprawdziłem na Auto oraz Manualnym z otwartą lampą
Probl3matyczny
02-02-2018, 20:41
Mały update, dzieje się to kiedy używam autofocusa, na manualnym focusie działa normalnie.
--- Kolejny post ---
Mały update, dzieje się to kiedy używam autofocusa, na manualnym focusie działa normalnie.
To jest spowodowane nieczytaniem instrukcji obsługi, fragmentów dotyczących wspomagania ustawiania ostrości ;)
Probl3matyczny
02-02-2018, 21:50
To jest mój pierwszy DLSR i jedyny papier jaki do niego dostałem to instrukcja montażu gripu ;/
Chciałbyś przytoczyć ten fragment? Ale jak rozumiem dotyczy to wspomagania focusa główną lampą? Nie jest to ta mniejsza dioda pomocnicza.
To jest mój pierwszy DLSR i jedyny papier jaki do niego dostałem to instrukcja montażu gripu ;/
Chciałbyś przytoczyć ten fragment? Ale jak rozumiem dotyczy to wspomagania focusa główną lampą? Nie jest to ta mniejsza dioda pomocnicza.
Obojetnie czy pierwszy czy dwunasty powinieneś dostac instrukcję w jeżyku polskim
Probl3matyczny
02-02-2018, 22:48
Nie dostałem, po prostu. Nie wiem czy poprzedni właściciel ją wyrzucił/spalił/zjadł ale po prostu jej nie ma. Dlatego też się pytam, DLSR to nowy dla mnie temat dlatego piszę tutaj w odpowiednim dziale.
--- Kolejny post ---
http://gdlp01.c-wss.com/gds/0/0300008100/03/EOS_600D_Instruction_Manual_PL.pdf
Znalazłem instrukcję ale nie mogę znaleźć nic o "wspomaganiu ustawiania ostrości"
Ok, może masz rację, i tego nie opisali?
Przeczytam instrukcję z Twojego linku.
--- Kolejny post ---
A jednak napisali ;)
Rozdział zaczynający się od strony 50, informacje o lampie na stronie 52.
Strona 86.
Szara ramka strona 134.
Strona 255.
Warto poczytać dokładniej, od początku do końca, żeby aparat Cię znowu jakoś nie zaskoczył (lub żeby go przypadkiem nie uszkodzić).