Zobacz pełną wersję : 16-35, sample z ogniskowych 16,20,24,35
Prośba do posiadaczy C16-35 o sample z ogniskowych 16, 20, 24 i 35.
Potrzebuje zdjęcie pokoju wykonane z rogu pokoju na cały pokój ze statywu :)
Chcę zobaczyć ile więcej widać na każdej ogniskowej.
Używam fisha 15mm do zobrazowania "jak wygląda sytuacja" i zaczynają denerwować mnie krzywizny.
Prośba do posiadaczy C16-35 o sample z ogniskowych 16, 20, 24 i 35.
Potrzebuje zdjęcie pokoju wykonane z rogu pokoju na cały pokój ze statywu :)
Chcę zobaczyć ile więcej widać na każdej ogniskowej.
Używam fisha 15mm do zobrazowania "jak wygląda sytuacja" i zaczynają denerwować mnie krzywizny.
to "wyprostuj" tego fisha ;)
wiem, ze to nie pokój ze statywu, ale ta ławeczka daje wyobrażenie jak się układa kadr
https://www.szerokikadr.pl/poradnik/kat-widzenia-obiektywu-i-perspektywa-wszystko-co-warto-wiedziec
jak nic nie znajdziesz to przytargam statyw z firmy i zrobie te 4 fotki:mrgreen:
a jakies preferencje co do tego ktory z czterech modeli 16-35? :?
Wersja nie ma znaczenia, chodzi mi pole widzenia. Nie lubię zoom'ów, chodzi mi po głowie 24 1.4 :)
Chciałbym zobaczyć ile zyskam na 24 względem 35 i ile strace od 16 do 24mm. Być może kupię pierwszego nielubianego zooma, całe szczęście że wewnątrz ogniskowany.
tombas
Ławeczkę już widziałem. Nie przemawia to do mnie. Większość zdjęć mam z pomieszczeń i do tego chciałbym się odnieść.
robertskc7
31-01-2018, 18:44
Pracowałem głównie na 24, 45 i 85 a od tego sezonu wróciłem do legendarnej 35tki. Powiem tam. Różnica pomiędzy 24 a 35 jest dużo większa niż pomiędzy 35 a 50. Pracuję głównie na Tamronie 45 wiec jak miałem wąsko to sięgałem po 24 i było szeroko ( nigdy nie potrzebowałem szerzej). Teraz jak sięgam po 35 to muszę zrobić duże dwa kroki w tył i wraz nie jest tak szeroko jak na 24. 16 a 24 to już w ogóle kosmiczna przepaść.
Chciałbym zobaczyć ile zyskam na 24 względem 35 i ile strace od 16 do 24mm. Być może kupię pierwszego nielubianego zooma, całe szczęście że wewnątrz ogniskowany.
Photo Cascadia Blog (http://www.photocascadia.com/blog/canon-11-24mm-f4l-an-unscientific-review/#.WnILMIIiFBw)
Jak Tobie te zdjęcia w niczym nie pomogą to tylko tombas Tobie zostanie bo nic lepszego w Internecie nie znajdziesz.