Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Camera Connect + Canon 6D

Paweł Miedziński
30-01-2018, 19:28
Witam,
zakupiłem telefon z Androidem i próbuję się połączyć z Camera Connect. Telefon wykrywa aparat, łączy się z WiFi ale nie z aparatem! Nie można uruchomić żadnej funkcji. Próbowałem kilkukrotnie resetując ustawienia - za każdym razem jest tak samo. Wcześniej używałem tego programu na iOS i tam działało.
470

maciek1
30-01-2018, 20:41
Ten program jest przeznaczony do nowej 6-ki z blutufem. Sciągnij sobie EOS Remote for Canon.

jotes25
30-01-2018, 20:49
Camera Connect po skonfigurowaniu pamięta nazwę urządzenia, z którym się łączyło po raz pierwszy. Przeprowadź konfigurację połączenia "od zera" i będzie działać OK. Jeśli chcesz używać obu urządzeń (IOS, Android), to (jeśli dobrze pamiętam) możesz na 6d skonfigurować osobny Connection Set dla każdego.

radiki
30-01-2018, 20:54
Polecam DSLR Controller, działa zawsze i bez zarzutu.

Paweł Miedziński
30-01-2018, 22:14
Ten program jest przeznaczony do nowej 6-ki z blutufem. Sciągnij sobie EOS Remote for Canon.

Kiedy ja ten program używałem w iPhonie i było OK.

--- Kolejny post ---

Wystarczy mi tylko na Android.
Kasowałem od "zera" już trzykrotnie... Aż sie wkurzyłem i za kolejnym razem nazwałem urządzenie jak widać na załączniku... Ten program nigdy nie był intuicyjny w parowaniu sprzętu, ale dotychczas mi się udawało jak szedłem krok po kroku z instrukcją. Ale nie tym razem.

gnd
31-01-2018, 13:00
Też nie dawno odpaliłem program po jakimś czasie. Nigdy wcześniej nie miałem problemu z połączeniem. Widać aktualizacja coś namieszała.

Mike7
31-01-2018, 14:23
W sobotę na studniówce podłączałem za pomocą Camera Connect i nie miałem żadnych problemów, więc na pewno działa.

Paweł Miedziński
01-02-2018, 20:21

Ściągnąłem. Też nie działa. Ten sam problem - łączy się z WiFi w aparacie ale nie jest w stanie połączyć się z aparatem...

478