PDA

Zobacz pełną wersję : Panie,- a linkę? to gdzie?

pe.en.de
19-12-2017, 00:44
Witam, problem wyniknął nagły i okrutny , bo sesję zimową z huśtawką do świąt zrobić muszę. A huśtawka ta musi mieć konkretne parametry, a wśród nich szerokość linki bawełnianej, znaczy się fi 20 mm. O ile huśtawkę domowymi sposobami da się zrobić o tyle nie mam pojęcia gdzie mogę kupić linę bawełnianą o takiej średnicy. Internet odpada bo kurierzy nie dają żadnej gwarancji że towar dostarczą przed świętami. I tu prośba: czy ktoś orientuje się gdzie w Łodzi mogę taka linę kupić? Markety odpadają bo już je oglądnąłem. Od biedy może być jeszcze jakiś namiar na województwo łódzkie. Dalej nie bo klient aż taki szczodry nie jest a pojechać tam będę musiał osobiście. No chyba że jeszcze w Warszawie gdyż mam tam człowieka, który może to zakupić.

Adlatus
19-12-2017, 01:22
Internety mówią że w Warszawie to tu https://technozbyt.com.pl/p/kontakt

r_m
19-12-2017, 01:25
Nie jestem pewien, o jaki wygląd liny Ci chodzi, ale sprawdziłbym sklepy żeglarskie ("ładne", nowoczesne, choć niewykluczone, że obsługa wiedziałaby gdzie szukać czegoś innego), lata temu sznury i liny widziałem też w sklepach rolniczych.

pe.en.de
19-12-2017, 03:26
A mnie internety technozbytowe odpowiedziały ( wklejam odpowiedź) :
Wyniki wyszukiwania po frazie: lina bawełniana
Nic nie znaleziono.

--- Kolejny post ---

No tak, ale w sklepach rolniczych to lina raczej konopna, sizalowa itd. szorska i koloru niezbyt fotograficznego, szczególnie przy dzieciach. Natomiast żeglarska bawełniana chyba raczej nie istnieje bo pije toto wodę jak smok a i brudzi się niemiłosiernie.

janhalb
19-12-2017, 12:27
A dlaczego lina musi być bawełniana? Na zdjęciach nie będzie chyba widać, z jakiego materiału zrobiona?

Adlatus
19-12-2017, 12:45
A mnie internety technozbytowe odpowiedziały ( wklejam odpowiedź) :
Wyniki wyszukiwania po frazie: lina bawełniana
Nic nie znaleziono.

--- Kolejny post ---

No tak, ale w sklepach rolniczych to lina raczej konopna, sizalowa itd. szorska i koloru niezbyt fotograficznego, szczególnie przy dzieciach. Natomiast żeglarska bawełniana chyba raczej nie istnieje bo pije toto wodę jak smok a i brudzi się niemiłosiernie.

https://technozbyt.com.pl/oferta/liny-krecone-i-plecione

Może trzeba zadzwonić?

pe.en.de
19-12-2017, 18:11
Bardzo będzie widać. Bawełna nie blikuje i stwarza poczucie miękkości, poza tym można rozpuścić końce lin co daje dodatkowe efekty wizualne.
Praktyczne to to nie jest ale tu chodzi o efekt.

No fakt, jutro tam zadzwonię, krótko pracują i dziś już nie zdążyłem. Ale nadziei wielkich nie mam na to że w technozbycie ją dostanę bo sporo firm podaje pełen asortyment lin a jak się z nimi skontaktować to okazuje się że nie mają.

jerzyp
23-12-2017, 21:44
Zobacz tu --
Liny Bawełniane - Kręcone - Lina Bawełniana Kręcona - Bk Poland (http://bkpoland.pl/Oferta/Liny_Bawe%C5%82niane/Kr%C4%99cone/357-Lina_Bawe%C5%82niana_Kr%C4%99cona.html)

pe.en.de
06-02-2018, 00:09
Dzięki za linka. Huśtawkę co prawda już zrobiłem ale z braku czegoś lepszego dałem fi 12. Nie ciekawie wyszło i dużo się na fotoszopowałem. Teraz zrobię drugą już z lepszą liną.

Andco984
20-05-2018, 14:35
możesz wysłać jakieś zdjęcia przykładowe?