PDA

Zobacz pełną wersję : Dzisiejszy Dziennnik - zatkało mnie!

mirhon
06-05-2006, 15:27
Wydanie dzisiejsze tj. 06/05/2006 i na okładce 3 zakazane ryje kibiców wyglądających z przedziału wagonu. Inteligencja bijąca z ich twarzy powala na kolana...a 3 z nich to nasz nowy minister! Pan Rafał Wiechecki z LPR.
Ludzie ja naprawdę jestem załamany!
PS. Jak kto ma skaner to bardzo proszę o skan tego zdjęcia i wklejenie to tego wątku. Takiej gęby się nie zapomina...

mirhon
06-05-2006, 15:30
Znalazłem zdjęcie...sami zobaczcie

Jac
06-05-2006, 15:31
bajera ministerek :-), twarda piescia bedzie rzadzil :-)

co za ryfa :-(

bundy
06-05-2006, 15:33

Wczoraj była ta fotka pokazana w "Szkle kontaktowym" na TVN24
Tylko ja już sam nie wiem czy mam się z tego śmiać czy też płakać...
Prawdę mówiąc na dzień dzisiejszy w IVRP trzyma mnie chyba tylko siła grawitacji :-)

Diego
06-05-2006, 15:38
Moglbym fotografowac Nikonem byleby taka RP okazala sie tylko koszmarem sennym :|

JSK
06-05-2006, 15:41
Panowie! Ci Ludzie Wygrali Wybory!
Ktoś poszedł na nich głosować, a ktoś inny popijał sobie wtedy piwko oszukując się informacjami, że oszołomstwo nie może wygrać. I wygrało!

bundy
06-05-2006, 15:47
Panowie! Ci Ludzie Wygrali Wybory!
Ktoś poszedł na nich głosować, a ktoś inny popijał sobie wtedy piwko oszukując się informacjami, że oszołomstwo nie może wygrać. I wygrało!

Dokładnie tak jest! Często rozmawiam z ludźmi którzy są aż czerwoni ze złości na dany układ polityczny, ale pytani czy chodzą na wybory, odpowiadają "nie ma na kogo głosować". I co tu się potem dziwić, że jest jak jest. Jest taka śmieszna prawidłowość, że akurat elektorat tych największych oszołomów jest najbardziej zdyscyplinowany i chyba tylko koniec świata może ich powstrzymać przed oddaniem głosu.

zanussi
06-05-2006, 15:53
zatkało mnie nie wiem co napisać ....okropne

stdanielo
06-05-2006, 15:57
cofneliśmy się do Polski feudalnej, gdzie rządziła pijana szlachta wymachując szabelką ... trzeba chyba przezwyciężyć siłę grawitacji i ...

Tomasz Golinski
06-05-2006, 15:58
Trzyma się w normach wyznaczonych przez poprzedniego prezydenta :lol:

Cóż, demokracja ma tendencje do wybierania najgorszych możliwych kandydatów. W najlepszym wypadku - przeciętnych.

misiul
06-05-2006, 17:10
Na pierwszej stronie "Dziennika" znalazło się zdjęcie kiboli. Jeden z kiboli na zdjęciu to nowy minister Gospodarki Morskiej i Rybołóstwa Rafała Wiecheckiego. Wg mnie zdjęcie zostało w sposób tanndetny obrobione. Nadano nowy dramatyczny wymiar postaci nowego ministra. "Zdjęto mu ubranie z lewego ramienia, zmieniono wyraz twarzy na kompletnie zalanego, dodatkowo rozmazano tą część zdjęcia, powiększono pięść ministra ;)

Zdjęcie ukazało się tez w "Piłce Nożnej" i tam wygląda dużo bardziej łagodnie :)

Nie to żebym lubił ugrupowanie LPR, ale chodzi o kreowanie rzeczywistości przez media nawet poprzed dokument jakim jest foto.

Jeśli ktos widział niech się wypowie.

dixi2006
06-05-2006, 17:11
Dokładnie tak jest! Często rozmawiam z ludźmi którzy są aż czerwoni ze złości na dany układ polityczny, ale pytani czy chodzą na wybory, odpowiadają "nie ma na kogo głosować". I co tu się potem dziwić, że jest jak jest. Jest taka śmieszna prawidłowość, że akurat elektorat tych największych oszołomów jest najbardziej zdyscyplinowany i chyba tylko koniec świata może ich powstrzymać przed oddaniem głosu.
Ten elektorat działa pod dyktando rozgłośni RM, dostając dokładne instrukcje kto jest "be", a kto jest teraz "cacy".RM ma parasol ochronny u większości biskupów, więc sytuacja rychło się nie zmieni.
Jedyna rada,to przed następnymi wyborami (oby wcześniejszymi, bo będzie zbyt wiele do sprzątania) pełna mobilizacja, jak przed referendum o przystąpieniu do UE. Z pełną świadomością, że każdy głos się liczy.
A swoją drogą zastanawiam się, czy jako obywatel, szarak Polak, mam prawo zwrócić się do Trybunału Konstytucyjnego z uwagą, że łamana jest konstytucyjna równość wobec prawa.
Otóż osoba karana nie może być radnym w gminie, nie może być wójtem, prezydentem miasta itp., natomiast osoba karana może być posłem, wicemarszałkiem,wicepremierem. Należy więc, albo podnieść standardy wobec najwyższych urzędników w państwie do poziomu (!!!) urzędników gminy, lub na odwrót, obniżyć wymagania wobec urzędników i radnych gminy do poziomu Sejmu i Rządu(!!!)
Brzmi to trochę jak u Mrożka...A to Polska właśnie!

bundy
06-05-2006, 17:14
Tu nie chodzi o to czy na jednym zdjęciu wyszedł łagodniej a na innym, po przeróbkach, pokazano go jak narąbane bydle :-)
Tu chodzi o sam fakt, że facet który zostaje ministrem ma w swoim życiorysie takie "kwiatki". Wiem, że święci są tylko na świętych obrazkach, ale pewne cechy charakteru, które kierowały panem ministrem w czasach kiedy był kibolem, raczej tak łatwo w człowieku nie giną...

Raff
06-05-2006, 17:57
Trzyma się w normach wyznaczonych przez poprzedniego prezydenta :lol:

Otóż to!! :mrgreen:

Patigol
06-05-2006, 18:06
"Trzyma się w normach wyznaczonych przez poprzedniego prezydenta"

No tak, on przynajmniej miał jakieś normy...czasem złe czasem dobre ale miał

Obecni nie mają żadnych...

bundy
06-05-2006, 18:12
"
No tak, on przynajmniej miał jakieś normy...czasem złe czasem dobre ale miał

Tia...te normy pokazał parę razy - prawie puszczając pawia i padając na twarz w Charkowie, pakując się do bagażnika limuzyny na Białorusi, okręcają się amerykańską flagą i inne takie "kwiatki".

Przy wyczynach Kwacha i mdłym zachowaniu Kaczora, Wałęsa to prawdziwy mistrz dyplomacji i dobrego wychowania :-)

Madroz
06-05-2006, 18:20
Teraz Giertych będzie wychowywał pokolenia Giertychjugen.
Zęby w ścianę i pośle dziecko do prywatnej szkoły.

bundy
06-05-2006, 18:28
Teraz Giertych będzie wychowywał pokolenia Giertychjugen.
Zęby w ścianę i pośle dziecko do prywatnej szkoły.

Jak zdążysz przed delegalizacją prywatnych szkół przez władców IVRP :-) W końcu to co prywatne pewnie pochodzi od zgniłego liberała :-) :-) z którym trzeba walczyć do końca świata i jeszcze jeden dzień dłużej :-)

Madroz
06-05-2006, 18:40
Jak zdążysz przed delegalizacją prywatnych szkół przez władców IVRP :-) W końcu to co prywatne pewnie pochodzi od zgniłego liberała :-) :-) z którym trzeba walczyć do końca świata i jeszcze jeden dzień dłużej :-)
O tym nie pomyślałem:-(
Jeżeli granic nie zamkną to wyślę syna do innego państwa.

Il fuoco
06-05-2006, 18:51
idealnie utrafiłem w koniec mojej edukacji na poziomie nazwijmy to "ogólnokształcącym". teraz prywatna szkoła wyższa i mam w czterech literach wszelkie widzimisie ministra giertycha i wykładowców którzy lubią ulewać ludzi dla zasady...

heh a lewica zrobiła sobie pikietę przeciwko giertychowi:D
to jak żyję jedyna rzecz zrobiona przez lewostronnych ludzi
która mnie ucieszyła:

http://wiadomosci.onet.pl/1317813,11,item.html

misiul
06-05-2006, 18:55
Tu nie chodzi o to czy na jednym zdjęciu wyszedł łagodniej a na innym, po przeróbkach, pokazano go jak narąbane bydle :-)
Tu chodzi o sam fakt, że facet który zostaje ministrem ma w swoim życiorysie takie "kwiatki". Wiem, że święci są tylko na świętych obrazkach, ale pewne cechy charakteru, które kierowały panem ministrem w czasach kiedy był kibolem, raczej tak łatwo w człowieku nie giną...

To mnie akurat nie dziwi, patrząc na sytuacje polityczną. Z faktami nie dyskutuję. Ale różnica pomiędzy fotkami jest spora jeśli chodzi o zdjęcia w tych 2 gazetach

Tomasz Golinski
06-05-2006, 20:26
I to jest jedyne prawdziwe niebezpieczeństwo... Ale rządy Milera czy Belci były dużo groźniejsze w tej kwestii. Zreszta, przecież prywatne szkoły tak samo podlegają lewiatanowi, poprzez kuratoria, programy minimalne, jakieś akredytacje...

Edit: dziwi mnie, że słowo "nacjonalista" nagle stało się pejoratywne. Przecież to jest komplement! Kim ma być minister w Państwie Polskim?

Tomasz Golinski
06-05-2006, 20:29
Ten elektorat działa pod dyktando rozgłośni RM, dostając dokładne instrukcje kto jest "be", a kto jest teraz "cacy".RM ma parasol ochronny u większości biskupów, więc sytuacja rychło się nie zmieni.

A drugi, mniej zdyscyplinowany elektorat, złożony z ćwiercinteligentów, działa pod dyktando GW, też dostaje instrukcje itp. I miał dotychczas parasol ochronny od rządów.

Na tym polega właśnie wolność słowa i mediów.

dixi2006
06-05-2006, 21:08
A drugi, mniej zdyscyplinowany elektorat, złożony z ćwiercinteligentów, działa pod dyktando GW, też dostaje instrukcje itp. I miał dotychczas parasol ochronny od rządów.

Na tym polega właśnie wolność słowa i mediów.

Przesadziłeś,
należę do tego drugiego (jak to pejoratywnie określasz, mniej zdyscyplinowanego elektoratu), a nie czuję się ćwierćinteligentem i nie działam pod niczyje dyktando, więc nie uogólniaj i nie obrażaj.A z tym parasolem to już zupełnie kula w płot.
Patrzę i analizuję sytuację samodzielnie używając do tego własnych szarych komórek, uczestniczę w wyborach bo wiem,że to jedyny skuteczny sposób w jaki można wyrazić swoje poglądy i opinię nt.sposobu rządzenia.
To, że PiS,SO i LPR są punktowane przez media, zawdzięczają wyłącznie sobie, a w przypadku PiS, hipokryzji sięgającej himalajskich szczytów. Czasami jako żywo przypomina się George Orwell z "Folwarkiem zwierzęcym" i "Rok 1984", a po nominacji Leppera, "Kariera Nikodema Dyzmy"Tadeusza Dołęgi-Mostowicza
Nie potrzebowałem znikąd instrukcji (a jak się orientuję po lekturze postów,tak jak i znakomita większość forumowiczów), aby tak, a nie inaczej odczuwać i komentować to co PiS wyczynia po wyborach.
I dobrze,że jest wolność sława i wolne media!!!

Tomasz Golinski
06-05-2006, 21:20
Przesadziłeś,
należę do tego drugiego (jak to pejoratywnie określasz, mniej zdyscyplinowanego elektoratu), a nie czuję się ćwierćinteligentem i nie działam pod niczyje dyktando, więc nie uogólniaj i nie obrażaj.A z tym parasolem to już zupełnie kula w płot.
Tobie wolno obrażać i uogólniać a innym nie? Bardzo zabawne, naprawde.

Patrzę i analizuję sytuację samodzielnie używając do tego własnych szarych komórek,
Czyli nie o Tobie pisałem.

I dobrze,że jest wolność sława i wolne media!!!
Byle tylko ograniczyć ją do właściwych mediów, jak rozumiem? Bo przecież z RM "należy coś zrobić"...

stdanielo
06-05-2006, 21:22
dziwi mnie, że słowo "nacjonalista" nagle stało się pejoratywne. Przecież to jest komplement! Kim ma być minister w Państwie Polskim?

Nagle:?:

A minister w Państwie Polskim powinien być patryiotą a nie nacjonalistą, chyba ci pojęcia pomyliły.

Tomasz Golinski
06-05-2006, 21:29
nacjonalizm - postawa społeczno-polityczna i ideologia postulujące nadrzędność interesów własnego narodu
słownik j.p. PWN.

Wg. Ciebie jakie interesy powinien minister przedkładać nad interes Polski?

stdanielo
06-05-2006, 21:36
"Nacjonalizm- postawa społeczno-polityczna uznająca interes własnego narodu za nadrzędny wobec interesu grup społecznych, społeczności regionalnych czy wyznań religijnych...Według nacjonalistycznej interpretacji historii świat był i jest areną walk pomiędzy różnymi narodami, z których tylko najsilniejsze mają prawo do przetrwania...Nierzadko konsekwencją nacjonalizmu był antysemityzm, które to zjawisko należy jednak rozumieć z całą jego złożonością, zwłaszcza w odniesieniu do czasów przed drugą wojną światową..." itd., itd. nie chce mi się więcej przykładów przytaczać, no może jeszcze z tych mniej znanych to np. Hitler.

"jakie interesy powinien minister przedkładać nad interes Polski?"
może właśnie interesy społeczeństwa a nie narodu, bo to właśnie trąci nacjonalizmem, kończę na tym nie będę się wdawał w dalsze dyskusje.
Dla mnie EOT.

nastier
06-05-2006, 21:41
Tomasz - zajrzyj do tegorocznego arkusza maturalnego z jezyka polskiego. w I czesci jest tekst pana Jana Nowaka-Jezioranskiego, ktory wyraznie przedstawia roznice miedzy nacjonalizmem a patriotyzmem.

link: http://slimak.onet.pl/_m/matury/matura_maj/A1_pol.pdf

Tomasz Golinski
06-05-2006, 22:06
Nastier, pan Nowak-Jeziorański nie jest dla mnie autorytetem i świetnie to co piszesz wpisuje się w trend kompromitowania słowa "nacjonalizm".

A te teksty o związku nacjonalizmu z antysemityzmem, to chyba właśnie z wyborczej przepisane. BTW. nacjonaliści Żydowscy też bywają antysemitami?

Edit: Spójrzcie na Konstytucję (nota bene knot prawny) - preambuła i pierwszy rozdział wyraźnie mówią o Narodzie Polskim, nigdzie nie ma mowy o społeczeństwie. Oczywiście pomieszanie pojęć w tym akcie jest całkowite, choćby w preamuble jest napisane:

my, Naród Polski - wszyscy obywatele Rzeczypospolitej
co jest śmieszne. Obywatele RP i Naród Polski to dwie różne rzeczy...

nastier
06-05-2006, 22:15
dla mnie jest i raczej nie znajdziemy w tej kwestii kompromisu ;)

a trend kompromitowania nacjonalizmu nie zaczal sie ani dzis, ani 16 lat temu, tylko duzo wczesniej.

EDIT: co do Twojego editu, Tomasz, to calkowita zgoda ;)

dixi2006
06-05-2006, 22:25
Tobie wolno obrażać i uogólniać a innym nie? Bardzo zabawne, naprawde."
Chyba Ci się coś pomyliło-to nie ja używam uogólnień i epitetów typu "ćwierćinteligent"-więc nie przerzucaj odpowiedzialności za swoje słowa na mnie!

Czyli nie o Tobie pisałem."
Daruj sobie ironię.

Byle tylko ograniczyć ją do właściwych mediów, jak rozumiem? Bo przecież z RM "należy coś zrobić"...
Nie użyłem określenia "należy coś zrobić". Nie wkładaj w moje usta słów, których nie powiedziałem. W mojej wypowiedzi nie nawoływałem również, aby(wolność słowa) "ograniczyć do właściwych mediów"-znowu przypisujesz mi słowa,których nie napisałem.
Czytaj dokładnie wypowiedzi, zanim znowu...kulą w płot.
Dla mnie EOT

Tomasz Golinski
06-05-2006, 22:35
Chyba Ci się coś pomyliło-to nie ja używam uogólnień i epitetów typu "ćwierćinteligent"-więc nie przerzucaj odpowiedzialności za swoje słowa na mnie!Nie bardzo potrafię sobie wyobrazić, w jaki sposób mój tekst jest obrażliwtm uogólnieniem, a Twój nie... Cóż, taka optyka. Może z ćwierćinteligentem przesadziłem, tą gazetę czyta też sporo półinteligentów :twisted:

Daruj sobie ironię.
To nie była ironia. Jeśli prawdą jest co napisałeś, to nie zaliczam Cię do tej grupy, o której piszę. Zwróć uwagę na konstrukcję logiczną mojej wypowiedzi i spróbuj znaleść jakiś kwantyfikator w niej.

Nie użyłem określenia "należy coś zrobić". Nie wkładaj w moje usta słów, których nie powiedziałem. W mojej wypowiedzi nie nawoływałem również, aby(wolność słowa) "ograniczyć do właściwych mediów"-znowu przypisujesz mi słowa,których nie napisałem.
Czytaj dokładnie wypowiedzi, zanim znowu...kulą w płot.

A czy ja napisałem, że to twoje słowa? Do cytowania twoich używałem tagów /quote/ więc chyba łatwo je odróżnić?

Trzaska
06-05-2006, 22:59
teraz prywatna szkoła wyższa i mam w czterech literach wszelkie widzimisie ministra giertycha i wykładowców którzy lubią ulewać ludzi dla zasady...
http://wiadomosci.onet.pl/1317813,11,item.html

tiaaa, w prywatnej to Cie faktycznie nikt nie obleje ...:mrgreen:
w końcu wiesz za co płacisz... smutne

januszP.
07-05-2006, 07:13
A może byście politykierzy zmienili forum! rzygać sie chce od tych wszystkich politykierskich rewelacji. Proponuje oczyscic to forum z tego politycznego szamba. To forum dotyczy czegoś innego! tak więc proszę bez polityki! Niech nie psuje ona relacji kolezeńskich przez (jak tu pokazano) skrajnie różne poglady polityczne! Wzywam do zajecia sie tym do czego to forum zostało załozone! Zeby bez konsekwencji dyskutować o polityce najpierw należy do demokracji "dorosnąć". Tak więć ad-rem Panowie!

nastier
07-05-2006, 10:00
A może byście politykierzy zmienili forum! rzygać sie chce od tych wszystkich politykierskich rewelacji. Proponuje oczyscic to forum z tego politycznego szamba. To forum dotyczy czegoś innego! tak więc proszę bez polityki!

to Hydepark czyli rozmowy o wszystkim, to raz. dwa, widzac tytul takiego watku mozna chyba powstrzymac sie od klikania i oszczedzic sobie nerwow...

Niech nie psuje ona relacji kolezeńskich przez (jak tu pokazano) skrajnie różne poglady polityczne!

kolezenskie relacje tak samo "psuje" watek analog vs. cyfra... ludzie sa rozni, to normalne.

Zeby bez konsekwencji dyskutować o polityce najpierw należy do demokracji "dorosnąć".

a ile trzeba miec lat, zeby "dorosnac" do demokracji? :lol:
nikt tu na noze nie walczy, co najwyzej padnie ostrzejsze slowo. przez kabelek wiecej sobie zrobic nie mozemy :mrgreen:

Raff
07-05-2006, 10:24
Tobie wolno obrażać i uogólniać a innym nie? Bardzo zabawne, naprawde.

To mnie właśnie zawsze zastanawia. Obrażać to my ale nie nas! Ale to wskazuje na pewną jednak bezrefleksyjność, że się posłużę eufemizmem. No chyba, że to taka walka o "pluralizm" czyli istnienie jedynej słusznej doktryny postępowej.

muflon
07-05-2006, 14:21
bezrefleksyjność (..) eufemizmem (..) pluralizm (..) doktryny
Czy Ty aby właśnie nie obrażasz Tomka? ;-)

Raff
07-05-2006, 15:17
Czy Ty aby właśnie nie obrażasz Tomka? ;-)

Proszę mi tu nie siać szumu informacyjnego ;) ISO 100 wskazane :mrgreen:

pyciu
08-05-2006, 17:29
eufemizmem (..)
hihi, o tak, tak ... Tomek - Ty eufemisto jeden Ty ;-))

<beer>

MMM
08-05-2006, 18:05
To zdjęcie widziałem kilka lat temu w Polityce w artykule pt. "Liga kibiców". Z tego co pamiętam wyglądało identycznie.

Raff
08-05-2006, 18:55
Ludziom trzeba dawać szanse, co nie!? :> A może się chłopak poprawił i zmądrzał (???). W polityce nie ma to tamto, cel uświęca środki. Co innego myśleć, co innego mówić, co innego robić. Całkiem przyjemne bagienko ;) Nawet pan Cugowski wdepnął i popłynął...

bundy
08-05-2006, 18:59
Ludziom trzeba dawać szanse, co nie!? :> A może się chłopak poprawił i zmądrzał (???). W polityce nie ma to tamto, cel uświęca środki. Co innego myśleć, co innego mówić, co innego robić. Całkiem przyjemne bagienko ;) Nawet pan Cugowski wdepnął i popłynął...

Tu nie chodzi o dawanie szans, tylko o to, że taki LPR po prostu nie ma fachowego zaplecza politycznego. Z drugiej strony spiskowa teoria może być taka, że wystawiają figurantów a i tak resortem kieruje ktoś inny (kierowania z tylnego siedzenia - to co mamy w tandemie: J.Kaczyński-K.Marcinkiewicz) i w razie wykładki lub kompromitacji po dupie dostaje w oczach opinii publicznej ten figurant, a ważna partyjna persona ma święty spokój, po czym desygnuje kolejnego figuranta :-)

Raff
08-05-2006, 19:26
Szkoda tylko, że partie nie mają zazwyczaj fachowego rzetelnego i uczciwego zaplecza do zarządzania państwem. Polityka dla polityki, rządzenie się i waaadza. Fuuu!

Moje hasło wyborcze ;) JAK NAJMNIEJ PAŃSTWA W PAŃSTWIE!!!!

MMM
08-05-2006, 20:01
A ja myślałem że nowa władza już niczym mnie nie zaskoczy :lol:

popmart
08-05-2006, 20:40
Taka tandeta cały świat się z nas śmieje nawet Rosja aż przyklasnęła na ten stan rzeczy dla nich nasza destabilizacja to ich radość ... nie wspominam o krajach unijnych bo czy się to komu podoba czy nie to jesteśmy w UE i na stosunkach z Europą powinno nam zależeć

PS Tak do wolnych mediów o których wspomina znany epigon .... Radio Maryja nadaje z terytorium Rosji czy to nie budzi pewnych łatwych skojarzeń ?
mam wrażenie że w Rosji nie robi się takich rzeczy ot tak ... I trudno nazwać RM wolnymi mediami bo pod płaszczykiem WIARY W JEZUSA przekazuje treści łamiące ewidentnie polskie prawo i bardziej jest sektą WYKORZYSTUJĄCĄ naiwność i prostotę swoich słuchaczy na co są ostatnio fakty (stocznia)... jeśli tego nie odróżniasz słuchaczu/widzu/czytelniku to ubolewam nad twoim stanem umysłu.

Przemoc
08-05-2006, 20:43
...........Polityka dla polityki, rządzenie się i waaadza. Fuuu!........

To jest chyba największy problem polskiej polityki, brak jakichkolwiek poglądów, ideałów, można zmieniać partie, bratać się z gangsterami, a ciemny lud i tak tego nie widzi, nie rozumie i zagłosuje raz jeszcze.

Współpraca Kaczyńskich, Dorna i Borusewicza z Lepperem i jego bandą to kompletna kompromitacja środowiska opozycji Solidarnościowej. Woda na młyn komuchów, sb-ków itp.. :(
I demokracja nie ma tu nic do rzeczy, nie stoi w sprzeczności z przyzwoitością.

W tej sytuacji liczę właśnie na media, czwarta władza powinna być bezlitosna dla rządzących, punktować każdą wpadkę, najmniejsze złodziejstwo, czy brak kompetencji. Tak długo aż ludzie zrozumieją wagę głosu oddawanego w wyborach.

A RM i Ojciec Dyrektor, mają prawo bronić władzy i mówić co chcą, nikt nie ma obowiązku tego słuchać. Mogę się założyć, że gdy PiS zacznie dołować w sondażach Rydzyk postawi na nowego konia i odda mu swoje 10% głosów.

Tomasz Golinski
08-05-2006, 22:06
PS Tak do wolnych mediów o których wspomina znany epigon .... Radio Maryja nadaje z terytorium Rosji czy to nie budzi pewnych łatwych skojarzeń ?
Rzeczpospolita należy do Norwegów, Dziennik do Niemców, itp. RM ma przynajmniej czyste stosunki własnościowe. To że nadaje z Rosji świadczy, że już nawet w Rosji jest większa wolność słowa niż w nieistniejącej UE.

mam wrażenie że w Rosji nie robi się takich rzeczy ot tak ... I trudno nazwać RM wolnymi mediami bo pod płaszczykiem WIARY W JEZUSA przekazuje treści łamiące ewidentnie polskie prawo i bardziej jest sektą WYKORZYSTUJĄCĄ naiwność i prostotę swoich słuchaczy na co są ostatnio fakty (stocznia)... jeśli tego nie odróżniasz słuchaczu/widzu/czytelniku to ubolewam nad twoim stanem umysłu.
Wolne są tylko te które pod płaszczykiem tolerancji stręczą polityczne potworki europejskie? Jeśli masz informację o jakimś złamaniu prawa przez RM i nie przekazujesz jej do prokuratury natychmiast, to również łamiesz prawo. Radzę szybko złożyć doniesienie, bo inaczej można mieć proces za pomówienie (taki, jaki miał m.in. Lepper).

PS. Jeśli czegoś ze sprawy stoczni nie rozumiesz, to pytaj, a nie powtarzaj plotki.

Wini
08-05-2006, 22:15
Ja się na tym nie znam, ale jak widzę zatroskaną twarz Hani G-W mówiącej o RM, to padam i zwijam się ze śmiechu.
PS. Przyznam, że jeszcze tego radia nie słuchałem, ale wydaje się że zacznę. Natomiast czytałem słynny felieton Stanisława M. Wydaje się bardzo logiczny i spójny.

popmart
08-05-2006, 22:27
A czego tu nie rozumieć RM stworzone za nielegalnie uzyskane pieniądze bez stosunków własnościowych działające w ramach w których się nie mieści działalność społeczna . Sprawę stoczni rozumiem chciano się nachapać ale spieprzono sprawę . A do sądu chociażby za antysemityzm.

Twoje nazewnictwo i rozumienie świata jest dziecinne i infantylne nieraz to pokazałeś...

Obywatelu IV RP prowadzonej przez bronionego przez ciebie Leppera i Giertycha o drobiu nie wspominam .... bądź nadal dumny.

Tomasz Golinski
08-05-2006, 22:34
A czego tu nie rozumieć RM stworzone za nielegalnie uzyskane pieniądze bez stosunków własnościowych działające w ramach w których się nie mieści działalność społeczna.
Kto został okradziony? A stosunki własnościowe są jasne: należy do Zakonu, zakon podlega Watykanowi.

Sprawę stoczni rozumiem chciano się nachapać ale spieprzono sprawę.
Może napisz konkretnie, kto na czym chciał ile zarobić i na co to przeznaczyć?

A do sądu chociażby za antysemityzm.A masz jakiś przykład? BTW. Ciekawe czy antypolonizm też w Polsce jest karalny :lol: a anty-kaszubizm?

Twoje nazewnictwo i rozumienie świata jest dziecinne i infantylne nieraz to pokazałeś... Argumenty personalne zwiększyły poziom dyskusji. Gratuluje.

Obywatelu IV RP prowadzonej przez bronionego przez ciebie Leppera i Giertycha o drobiu nie wspominam .... bądź nadal dumny.Dziwne spostrzerzenie, porównywanie kogoś z łajdakiem Millerem czy Kwachem to bronienie go? :lol:

Raff
09-05-2006, 09:05
Do zwolenników nowofalowej papki lewicowej: można różnie na świat patrzeć, ale przecież tolerancja i w ogóle ;)

Avadra_K
09-05-2006, 10:05
Szanowni Państwo - wydaje mi się, że cała ta dyskusja (jak zresztą zazwyczaj w politycznych dysputach bywa) prowadzi do nikąd :!: . W ciagu zaledwie kilku chwil przeszliśmy ze zdjęcia p. ministra :oops: do tematów bardzo luźno z nim powiązanych:-? , śledząc cały post zadawałem sobie tylko jedno pytanie: Jakim cudem osoby które teraz rządzą, zastały wybrane (skoro nikt na nich nie głosował - lub teraz wstydzi sie do tego przyznać) i komu to zawdzięczamy??? IHMO osobiste "porachunki i wzajemne uszczypliwości" możemy sobie chyba na tym formum darować - nie szkoda Wam nerwów:?: Piekna pogoda jest słońce swieci - weźmy z łaski swojej sprzęt i chodźmy pofocić - zamiast bezsęsownie spierać się o to kto ma rację RM czy GW:confused:

Pozdrawiam i dużo cierpliwości zyczę.

PS
IMO - Dołęga - Mostowicz załużył chyba na Nobla w kategorii "Poradnik politycznej kariery, czyli z zera do premiera"

popmart
09-05-2006, 10:32
popieram ide focić manife studentów pod MEN może GERTYCH WSZECHPOLAK pokaże się i dostanie jajkiem :lol:

Raff
09-05-2006, 11:36
Ale to jest jedyne forum na którym się udzielam. To gdzie mam się pospierać w kwestiach elementarno-fundamentalno-światopoglądowych :mrgreen:

Przy okazji. Kiedyś z racji "profesji" chciałem się podłączyć pod pewne ślubne forum. I wspomniałem na dzień dobry coś o CB (akurat wtedy co padło CB i z nudów się tam zarejestrowałem). Zmieszali mnie z błotem, że dres jestem i w ogóle !? I że to źle wspominać na jakimś forum o innym forum. Ciekawe towarzycho ;) Lubię CB! :D I nie chciałbym, żeby było zawężone jedynie do tematów foto.

PS Też coś może dziś pofocę :)

Avadra_K
09-05-2006, 11:43
[QUOTE=Raff]Ale to jest jedyne forum na którym się udzielam. To gdzie mam się pospierać w kwestiach elementarno-fundamentalno-światopoglądowych :mrgreen:

Ja, broń Boże, nie w kwestii ograniczania Twoich podstawowych praw, gwarantowanych zresztą wspomnianą już tu wcześniej Konstytucją RP - słusznie mnie "upomniałeś":-)

:D I nie chciałbym, żeby było zawężone jedynie do tematów foto.

Najogólniej chodziło mi powiedzmy o to, że nie wiele możemy poradzić - no może tylko tyle, że ktoś z nas, kiedyś, gdzieś, komuś z nich, zrobi takie zdjątko, że będą zmuszeni do dymisji - czego Wam/Nam życzę :mrgreen:

Sir Zbyniu
09-05-2006, 12:30
To jeszcze nie koniec "fajnych" zdjęć - Dziennik się dopero promuje, a takich tematów na pewno mają całą teczkę ;)

muflon
09-05-2006, 12:35
chciałem się podłączyć pod pewne ślubne forum. I wspomniałem na dzień dobry coś o CB (akurat wtedy co padło CB i z nudów się tam zarejestrowałem). Zmieszali mnie z błotem, że dres jestem i w ogóle !?
Wspomnij na p.r.f.cyfrowa, efekt bedzie taki sam ;-)

Przemoc
09-05-2006, 12:52
.....Ale to jest jedyne forum na którym się udzielam. .....

Ja podobnie, więc czasem muszę się Wam w ten wirtualny rękaw wypłakać.:smile:

Raff
09-05-2006, 21:07
Wspomnij na p.r.f.cyfrowa, efekt bedzie taki sam ;-)

Buroki :twisted:

Ja podobnie, więc czasem muszę się Wam w ten wirtualny rękaw wypłakać.:smile:

Jakiś wentyl bezpieczeństwa musi być :D