PDA

Zobacz pełną wersję : Usterki występujące po instalacji Magic Lantern.

Matpol7
03-09-2017, 22:22
Witam. Jakiś czas temu zainstalowałem na swoim aparacie Magic Lantern. Jakiś 1 dzień po instalacji zaczęły się problemy. Aparat nie chciał się włączyć. Wyjęcie karty i bateri nie pomogło. Jeszcze kilka razy przesunełem włącznik i wreszcie się włączył (problem ten pojawił się również później, już po odinstalowaniu ML). Wystraszyłem się, że aparat zepsuł się przez ML. Odinstalowałem oprogramowanie. Później pojawił się problem z głębią ostrości. Chciałem uzyskać konkretne rozmycie, np. 4.0. Live view pokazywał mi efekt jaki chciałem uzyskać, wciskałem migawkę, patrzę na podgląd a tam zdjęcie dużo ostrzejsze (bez utraty światła). Aktualnie wszystkie te problemy ustały. Bardzo jednak ciągnie mnie ponownie do tego oprogramowania. A teraz pytanie - czy te usterki mógły być spowodowane ML? Czy w razie zepsucia aparatu da się go naprawić? Jeśli tak, to jakim kosztem? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

tlustyx
03-09-2017, 22:45
Nie pomogę Ci ;) używam w 500D i 6D bez żadnych problemów, ale dobrze było by gdybyś napisał jakie body i jaka wersja ML

kmeg
04-09-2017, 08:33
Nie pomogę Ci ;) używam w 500D i 6D bez żadnych problemów, ale dobrze było by gdybyś napisał jakie body i jaka wersja ML

Dokładnie. Na 5d2 nie mam żadnych problemów...

gnd
04-09-2017, 09:32
Chyba autor myli symulację ekspozycji z podglądem GO.

Matpol7
04-09-2017, 10:45
Mój aparat to Canon 60D, przepraszam, że nie wspomniałem o tym wcześniej.
Oprogramowanie 1.1.1 i adekwatna do niego wersja ML, bodajże jest to Nightly Building. Dodam, że oprogramowanie było wcześniej aktualizowane z wersji 1.0.9

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

kmeg
05-09-2017, 07:44
^^ Osobiście nie słyszałem o przypadku popsucia aparatu przez ML.