Zobacz pełną wersję : Problem z karta Kingstona
robiwielki
21-08-2017, 13:04
Hej,
Posiadam pamięć marki Kingston 4 GB CONPACT FLASH. I występuje problem, że w aparacie nie mona sformatować, a jak podłączę do komputera to można sformatować. I nawet wgrać, a aparat chcę nom stop pokasuje że chcę sformatować, a i tak nie może.
W czym problem jest, wiecie może czemu tak się dzieje ?
Użyłem programy HDD Low Level Format Tool 4.40 i SDFormatter i dalej lipa.
Hej,
Posiadam pamięć marki Kingston 4 GB CONPACT FLASH. I występuje problem, że w aparacie nie mona sformatować, a jak podłączę do komputera to można sformatować. I nawet wgrać, a aparat chcę nom stop pokasuje że chcę sformatować, a i tak nie może.
W czym problem jest, wiecie może czemu tak się dzieje ?
Użyłem programy HDD Low Level Format Tool 4.40 i SDFormatter i dalej lipa.
Inne karty działają w aparacie? Jeśli tak, to wychodzi, że to jakiś błąd karty. Przy dzisiejszych cenach kart SD nie ma się co zastanawiać tylko kupić nową a stara w kosz, bo za chwilę będzie temat "Jak odzyskać zdjęcia z karty..."
Posiadam pamięć marki Kingston 4 GB COMPACT FLASH.
Przy dzisiejszych cenach kart SD...
CF to nie SD ;)
A jak formatujesz tą kartę, na jaki system plików? Spróbuj FAT32 (ewentualnie FAT16, da się).
Czy podczas testowania całej karty (np. darmowy program HD Tune) nie pokazuje żadnych błędów?
CF to nie SD ;)
Nie wiem, gdzie ja tam wypatrzyłem SD :oops:
Mimo wszystko uważam, że gdy karta zaczyna sprawiać problemy to się ja wymienia, bo CF 4 GB też droga nie jest a zdjęcia często są bezcenne ;)
robiwielki
22-08-2017, 08:42
"CF to nie SD"
CONPACT FLASH - CF :)
sprawdzę i tam znać ;)
robiwielki
24-08-2017, 15:41
Inna karta działa tylko ta nie.
A na komputerze można wszystko wykonać, a w aparacie nić, coś nie tak.
Też miałem taką karte CF Kingstona i co chwila były z nią problemy. Prosta rada: pozbądź się jej.
Miałem ten sam problem - po pewnym czasie karta padła - tak jak napisali poprzednicy - lepiej wymienić zawczasu na nową (nie jest to zbyt wysoki koszt) niż stracić zdjęcia ...