PDA

Zobacz pełną wersję : L Bracket / Ramię L dla Canon 5d2, 5d mark2

kmeg
04-08-2017, 12:34
Mam już dość kręcenia głowicą i zamiany z kadru pionowego na poziomu i w drugą stronę z ponownym "łapaniem" pozycji.
Poszukuję L bracketa do 5d2 który:
- arcaswiss najlepiej
- używanie wyzwalacza
- nie zrujnuje finansowo (nie wiem ile 5d2 będzie jeszcze ze mną)
- nie rozpadnie się od razu

Jedyne co udało mi się znaleźć to uniwersalne Manfrotto za ~ 500
Chinczyka uniwersalnego bez możliwości podpięcia wyzwalacza
Chińczyka niby pod 5d2, który niby ma możliwość podpięcia wyzwalacza ale sprzedawcy nie do końca są pewni czy tam się ten kabel wyzwalacza da wcisnąć.

Pomożecie?

jaś
04-08-2017, 14:09
stawiałbym na chińczyka z wycięciem pod 5DII mam takiego opisany jest jako 5DII wycięcia pasuje tak praktycznie nawet pod 6D oczywiście pod 6D jest trochę za szeroki
mogę pożyczyć w krakowie

kmeg
04-08-2017, 14:40
stawiałbym na chińczyka z wycięciem pod 5DII mam takiego opisany jest jako 5DII wycięcia pasuje tak praktycznie nawet pod 6D oczywiście pod 6D jest trochę za szeroki
mogę pożyczyć w krakowieCoś o nazwie f5d2l ?

Np takie?

Professional Camera Tripod Head Quick Release Plate Vertical Shoot L-plate Suitable for CANON 5D Mark II 5D2

http://s.aliexpress.com/ie6nueqQ

Te do Mark 3 wyglądają lepiej.

jaś
04-08-2017, 14:51
chyba tak
wygląd oceniam na powyżej płytek benro, a poniżej płytek sunwayfoto mz. ok

kmeg
04-08-2017, 15:14
chyba tak
wygląd oceniam na powyżej płytek benro, a poniżej płytek sunwayfoto mz. okCzyli mówisz, że ten bracket daje radę i z wężykiem też współpracuje. Nie obdziera/obija to aparatu - bo gum tam nie widzę?

jaś
05-08-2017, 06:28
nie wiem jak z 5DII do którego jest zrobiony ale z 6D go uzywałem przez dłuższą chwilę dało się, na pewno nie obił aparatu.

kmeg
06-08-2017, 10:15
nie wiem jak z 5DII do którego jest zrobiony ale z 6D go uzywałem przez dłuższą chwilę dało się, na pewno nie obił aparatu.Dzięki :)