faraon20
06-05-2017, 10:18
Panowie,
potrzebuję dość mocnego laptopa do obróbki zdjęć bo moje obecne i5 + wbudowana grafika i 12gb ramu działa dla mnie zbyt wolno i mnie po prostu denerwuje.
Plan jest taki żeby lightroom chodził gładko, bez przycięć nawet z dużą biblioteką zdjęć.
Robiłem małe rozeznanie na rynku i póki co w oczy wpadł mi Lenovo Y700, procesor i7, 16gb ramu, GTX980, dysk SSD 128/250gb i co najważniejsze monitor IPS full hd, matowy co do zdjęć wydaje się być całkiem ok.
Możecie coś innego polecić w podobnych konfiguracjach?
Procesor i7 lub amd z podobnego poziomu.
Ram 16gb (może być 8 ale z możliwością rozbudowy)
Grafika co najmniej 2gb
Dysk SDD (conajmniej 120gb) + HDD
Matryca IPS albo conajmniej matowa.
Raczej nie patrzę na MACi bo ich nie lubię a druga sprawa że zabijają ceną.
@Admin, jak w złym miejscu wątek to proszę o przeniesienie, ale tutaj wydał mi się najrozsądniejszy.
potrzebuję dość mocnego laptopa do obróbki zdjęć bo moje obecne i5 + wbudowana grafika i 12gb ramu działa dla mnie zbyt wolno i mnie po prostu denerwuje.
Plan jest taki żeby lightroom chodził gładko, bez przycięć nawet z dużą biblioteką zdjęć.
Robiłem małe rozeznanie na rynku i póki co w oczy wpadł mi Lenovo Y700, procesor i7, 16gb ramu, GTX980, dysk SSD 128/250gb i co najważniejsze monitor IPS full hd, matowy co do zdjęć wydaje się być całkiem ok.
Możecie coś innego polecić w podobnych konfiguracjach?
Procesor i7 lub amd z podobnego poziomu.
Ram 16gb (może być 8 ale z możliwością rozbudowy)
Grafika co najmniej 2gb
Dysk SDD (conajmniej 120gb) + HDD
Matryca IPS albo conajmniej matowa.
Raczej nie patrzę na MACi bo ich nie lubię a druga sprawa że zabijają ceną.
@Admin, jak w złym miejscu wątek to proszę o przeniesienie, ale tutaj wydał mi się najrozsądniejszy.