Zobacz pełną wersję : Photobucket - czy Wam również "muli"
Witajcie,
od długiego czasu korzystam z photobucket do linkowania tutaj swoich zdjęć.
Od jakiegoś czasu zauważyłem, że są straszne problemy - przede wszystkim strasznie "muli" (wolno otwiera się strona, są problemy z zalogowaniem), itp., czasami mnie wywala ze strony.
Pytanie - czy Wy też tak macie ?
Pytanie oczywiście do korzystających z tego serwisu.
Pozdrawiam!
FlatEric
20-04-2017, 01:04
Też tak macie. :)
Poza niesamowitym muleniem czasem np. nie mogę wgrać zdjęcia, bo mimo, że jestem zalogowany, wyskakuje mi wtedy strona logowania. No więc się loguję, znów klikam upload - i znów wyskakuje mi strona logowania. I tak w nieskończoność.
Korzystam czasem do tego celu z tinypic.com - bezproblemowa obsługa i działanie.
Google drive tez powinno bys ok.
Ale chyba stamtąd nie da się wygenerować tego linku IMG czy jakoś tak.
Z dysku google nie podlinkujesz - próbowałam. :(
No własnie, tak myślałem, bo w sumie dość intensywnie go używam.
Teraz nie dość, że muli to jeszcze trzeba za mulenie płacić... masakra.
wszedłem przed chwila, nowy look jest, działa 4 free
https://canon-board.info/imgimported/2017/07/813A1675_zps8q0whec7-2.jpg
źródło (http://i59.photobucket.com/albums/g293/sirbecek/813A1675_zps8q0whec7.jpg)
No to nie rozumiem, bo mi wyskoczyło, że mam zapłacić 399 $ / rok ... ?
Może coś źle zrozumiałem, wejdę jeszcze raz
No to nie rozumiem, bo mi wyskoczyło, że mam zapłacić 399 $ / rok ... ?
Może coś źle zrozumiałem, wejdę jeszcze raz
Ode mnie też chcieli jedyne 399 dolców za możliwość linkowania więc im podziękowałem.
Linkuje z google drive.
u mnie jest 4free, a jak chce upgradowac to sie pokazuje
https://canon-board.info/imgimported/2017/07/201707172012_50_49Photobucket20Plus20Sto-2.jpg
źródło (http://i59.photobucket.com/albums/g293/sirbecek/2017-07-17%2012_50_49-Photobucket%20Plus%20Storage%20_%20Photobucket_zps mw0ngqac.jpg)
ja mało korzystam a wy pewnie już przekroczyliście 2 gb
Nie ma szans że przekroczyłem 2gb. Tak czy inaczej już się z nimi pożegnałem.
Problem jest z linkami tutaj, spójrz na moje foty w moim wątku zdjęciowym ze stopki :(
Ja mam wykorzystanie tylko 1%, bo korzystałem z tego tylko i wyłączenie do tego właśnie ;)
a zrob fote jak ja z programu, po nacisnieciu upgrade
a zrob fote jak ja z programu, po nacisnieciu upgrade
Aby działały linki np. na allegro to musisz kupić opcję PLUS500. Jedyne 400$/rok
Plus 500 offers 500GB of Storage, Unlimited Linking, Unlimited Bandwidth, and 3rd Party Hosting
ok, ale do zwyklego sporadycznego wrzucania zdjęcia dalej się nada, jak w moim przypadku
--- Kolejny post ---
ok, ale do zwyklego sporadycznego wrzucania zdjęcia dalej się nada, jak w moim przypadku
--- Kolejny post ---
Linkowanie na canon board działa. Przed chwilą sprawdziłem. Natomiast na allegro niestety nie. Trzeba zapłacić :)
kasa misiu kasa:mrgreen:
--- Kolejny post ---
kasa misiu kasa:mrgreen:
FlatEric
14-08-2017, 16:59
Ciekawe... A mi tam na kilku innych forach (czytaj - na wszystkich innych, na tym akurat nie sprawdzałem) zdjęcia się z photobucketa nie wyświetlają (a mam zajęte ledwo 18 MB limitu).
W każdym razie rozstałem się z nimi bez żalu.
Ja też się już pożegnałem
tomcio.13
14-08-2017, 20:52
Właśnie widzę że w ogłoszeniu sprzedaży które wystawiłem również nie widać zdjęć z photobucket. Mam tam w sumie 34 zdjęcia. Wczytywanie również bardzo wolno.
Czego teraz używacie?
RobertON
15-08-2017, 08:42
Czego teraz używacie?
Niezmiennie od lat dropbox.
Były zawirowania, ale nie powodowały znikania linków. Ostatnio nawet się poprawiło-uprościło.
tomcio.13
15-08-2017, 11:42
Jeszcze jedno pytanko można z dysku google dodawać fotki?
FlatEric
16-08-2017, 11:29
A ja z kolei, wiedziony opiniami w sieci, założyłem konto na Tinypic... Biorąc pod uwagę, że Photobucket to była masakra, nawet nie wiem jak określić Tinypic.
Zalogowałem się, utworzyłem na próbę kilka folderów, zmęczyłem wgranie kilkunastu zdjęć (interface wprost koszmarny) - i co? Zamiast 80% z nich widzę w folderach z miejsca ikonkę "This image or video has been moved or deleted", a nawet gdy kliknę w te zdjęcia, które się wyświetlają, otrzymuję błąd 404 "Nie można znaleźć żądanej strony. Być może strona ta została usunięta, zmieniono jej nazwę lub tymczasowo jest niedostępna".
Dziękuję.