Zobacz pełną wersję : STATYW w "rozsądnej"cenie...?
broneckk
19-04-2017, 21:48
Bondziorno....
Poszukuje statywu do zestawu 5d2+17-40+70-200
Powinien być raczej z tych "kompaktowych", przytroczyć do plecaka, wrzucić na rower (do sakwy).
znalazłem, mam na oku 2/3 modele... co o nich sądzicie, może ktoś z was ich używa i powie jak się sprawują po czasie..
1. Cullmann magnesit x400
2. Benro it15 ale bardziej it25
3. alternatywa Genesis Base A3
półka cenowa zbliżona, parametry raczej też..
Najbardziej rozważam poz 1 i 2
jakieś pomysły?
Bondziorno...
Buongiorno :)
Szukaj mocnego statywu do Twego zestawu.Zakup kompaktowego to porażka.
Po 12 w południe już nie buongiorno, ale buonasera , Tak że prawidłowo powinieneś gdy piszesz post ok 21 napisać _buonasera /a tutti/
Tylko bez urazy:)
broneckk
19-04-2017, 22:03
chill;]
szkoda mi kasy... ceny zaczynają się ok 7-8 stówek, muszę znaleźć kompromis i to właśnie w tych modelach;]
Pełna klatka to finansowa studnia bez dna i akcesoria kosztują. :( Nie ma sensu brać kompaktowego statywu, bo nie utrzyma Ci sprzętu i będzie leciał. Zamiast spełniać swoją rolę będzie Cię wkurzał i przestaniesz z niego korzystać.
Może warto rozejrzeć się za używkami? Kilkuletnie porządne statywy są w przystępniejszych cenach i dodatkowo można trafić na perełkę w fajnym stanie :)
broneckk
20-04-2017, 19:57
ok, podaj coś sensownego.. dobry sprawdzony model?
Ja mam statyw Manfrotto. Zestaw ma ponad 20 lat (kupowałam w zeszłym roku), a wygląda jak nowy - poprzedni właściciel bardzo o niego dbał.
Głowica: Proball 308RC
Nogi: 190B/KK13
Za używany komplet dałam 360 zł. Na spokojnie daje radę z C5dmk3 i 70-200
broneckk
20-04-2017, 22:07
no ok, ale do podróżnych to go nie zaliczę... 57cm, za duży gabaryt po złożeniu.
Ale utrzyma Ci sprzęt. Nie wiem czy znajdziesz jakiś mniejszy, który sprosta wadze, bo jednak zestaw, który wymieniłeś waży sporo.