Zobacz pełną wersję : Dodatkowa lampa
Witam serdecznie. Obecnie posiadam lampę studyjną Powerlux VL-300 i wyzwalam ją za pomocą odbiornika i nadajnika YN-622C-TX. Planuję dokupić kolejną lampę i wybór padł na Powerlux Visico VE-300 PLUS. W opisie urządzenia wyczytałem, że lampa posiada wbudowany odbiornik bezprzewodowy 2.4 GHz. Chciałbym dowiedzieć się czy z moim obecnym zestawem bez dokupowania dodatkowego odbiornika yn odpale cały zestaw :D.
To, ze dziala na 2.4GHz nie oznacza, ze ja wyzwolisz. Jesli w specyfikacji nic nie wspominaja o yn, raczej tego nie zrobisz.
A drugiej lampy nie możesz wyzwolić z fotoceli? Po co kupować wyzwalacz do każdej lampy?
A drugiej lampy nie możesz wyzwolić z fotoceli? Po co kupować wyzwalacz do każdej lampy?
Nie wiem ile w tym prawdy, ale gdzieś tam zaczytałem i zasłyszałem, że fotocela w niektórych przypadkach odmawia posłuszeństwa, więc wolałem bezpieczniejszą opcję.
Yn-622 nie wyzwolisz visico. Do tego celu zrobili pilota za 50zł (lub chyba 150zł z możliwością zdalnego sterowania lampą). Zawsze możesz użyć fotoceli w visico, tylko pamiętaj o zaprogramowaniu w niej pomijania przedbłysków pomiarowych lampy głównej.