PDA

Zobacz pełną wersję : Kupujcie 1599 :-)

niki68
21-03-2017, 23:31
Canon EF 24 - 70 mm f/2,8 L II USM - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD (http://www.euro.com.pl/obiektywy/canon-ef-24-70-mm-f-2-8-l-ii-usm.bhtml)

tomcio.13
21-03-2017, 23:38
Uuuu ale rabat ciekawe na ile im wystarczy egzemplarzy a ten który się pomylił jutro po papiery do pracy tylko przyjdzie ;-)

tomfoot
21-03-2017, 23:39
Dzięki za cynk :-) Kupiłem trzy sztuki. Zamówienie potwierdzone. Teraz czekam, aż się obudzą i anulują :-)

adawro
21-03-2017, 23:43
Myślę, że się wykpią z realizacji tej oferty.

tomfoot
21-03-2017, 23:46
Dwa lata temu za podobną cenę sprzedawali 100L. Wszystko anulowali.

szwayko
21-03-2017, 23:51
Dwa lata temu za podobną cenę sprzedawali 100L. Wszystko anulowali.

Chyba, tak było. Ja kiedyś też coś takiego chciałem kupić.
Szkła nie mają na stanie, bo jest do 28 dni dostawa. Jak coś jest w sklepach to jest odbiór za godzinę, a jak w centralnym magazynie to 1 dzień.
Nic i tak 2 zamówiłem :-).

tlustyx
21-03-2017, 23:52
I do tego jest zwrot 860 zł :mrgreen:

zoomi
22-03-2017, 00:07
opłaciłem kartą jedną sztukę ;)
tyle tylko że bez maila jak niżej - mogą się wycofać, będzie zwrot kasy i tyle

"e-mail o tytule: „Rezerwacja nr XXXXXX/YYYY – potwierdzenie Rezerwacji” zawierający ostateczne potwierdzenie Rezerwacji lub „Zamówienie nr XXXXXX/YYYY – potwierdzenie Zamówienia” "

axidus821
22-03-2017, 00:28
zamówione, czekam na anulowanie zamówienia ;)

zdebik
22-03-2017, 00:35
Mozs cena w funtach :)

zoomi
22-03-2017, 00:38
z karty zeszło w PLN także to nie funty ;)

janhalb
22-03-2017, 00:46
No, już się zreflektowali:

https://canon-board.info//brak.gif
https://images82.fotosik.pl/449/74d20261ae17cc0bmed.png]źródło ([IMG)[/IMG]

--- Kolejny post ---

A swoją drogą - niezależnie od maila z potwierdzeniem, skoro pieniądze z karty poszły, to chyba w razie wycofania można by się z nimi w sądzie kłócić…

axidus821
22-03-2017, 00:49
ciekawe ile milionów sztuk im zeszło ze stanu?
pewnie to te z bf, ff co klienci nie chcieli kupić były na sprzedaż ;)

cubbus
22-03-2017, 00:57
Produkt niedostępny

Kiedyś tak Bigme za 699 zł kupiłem. Ale zaraz anulowali zamówienie. Nawet jak opłaciłem. Zdaje się też w euro.

Tringa
22-03-2017, 01:00
A mogą w ogóle anulować?

igor58
22-03-2017, 07:17
typowe polactwo z was wyszło

kmeg
22-03-2017, 08:31
^^ W tym sklepie promocji przeceniajacych obiektywy o kilka (4-5) tysięcy było więcej. Problem w tym, ze poza Sigma 180 oraz Canonem 24-70, ceny bazowe były oszukane/zawyżone. To jest miecz obusieczny.

tombas
22-03-2017, 08:34
typowe polactwo z was wyszło
"kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień" czy co do zasady nie kupujesz na promocjach/obnizkach?:mrgreen:
a swoja droga to pare lat wstecz (nie na taka skale)tez w Euro tez była akcja z 5DII w bardzo atrakcyjnej cenie i wtedy... dostałem zamówiony aparacik (kupił go na pniu znany forumowy TIP)a mi zostało na 50mm f/1.4:lol:

igor58
22-03-2017, 08:49
tomnas,
kupuję, kiedy czegoś potrzebuję, a nie wtedy, gdy jest promocja
poza tym, to jest zawsze 1 sztuka, a nie "hurt" na handel (bo jest okazja na szybki kesz)

xxkomarxx
22-03-2017, 09:01
tomnas,
kupuję, kiedy czegoś potrzebuję, a nie wtedy, gdy jest promocja
poza tym, to jest zawsze 1 sztuka, a nie "hurt" na handel (bo jest okazja na szybki kesz)
Tak działa gospodarka. Tanio kupuc, drogo sprzedac. Kazdy tak robi.

pan.kolega
22-03-2017, 09:04
Nikt nie ma powodu poddawać w wątpliwość niskie ceny. Sprzedawcy sami są sobie winni. Sami wymyślają cuda wianki typu garnitury "buy 1, get 2 free" albo wyprzedaż 90% off, cashbacki całej ceny zakupu, czyli w sumie rozdawanie za darmo.

Oni przecież kupują towar na handel, to każdy może tak samo.

Ja czasem kupuję rzeczy tylko dlatego, że tanio, a nawet kilka na raz. Kiedyś kupiłem 3 mydelniczki analogowe z zoomem 150mm Olympus Stylus 150, bo były praktycznie za darmo. Jeszcze dwa z nich leżą w pudełkach, nigdy nie użyte.

Leon007
22-03-2017, 09:34
https://youtu.be/2XbCWmY0eqY

Zowa
22-03-2017, 10:23
"Polactwo" to nie kupowanie w okazyjnych cenach, ale grożenie sądem za anulowanie oferty. IMHO. Przecież KAŻDY się może pomylić! ;D

szwayko
22-03-2017, 10:37
Mogą anulować, mają to w regulaminie na takie okazje.
Po złożeniu Rezerwacji lub Zamówienia Klient otrzymuje odpowiednią wiadomości e-mail, a w szczególności:
e-mail będący potwierdzeniem wpływu Rezerwacji lub Zamówienia do Sklepu Internetowego,
e-mail o tytule: „Rezerwacja nr XXXXXX/YYYY – potwierdzenie Rezerwacji” zawierający ostateczne potwierdzenie Rezerwacji lub „Zamówienie nr XXXXXX/YYYY – potwierdzenie Zamówienia” - potwierdzający wszystkie istotne elementy Zamówienia, wówczas Umowa sprzedaży zostanie zawarta wraz z otrzymaniem przez Klienta wiadomości e-mail o tytule: „Zamówienie nr XXXXXX/YYYY – potwierdzenie Zamówienia”. ....
... Rezerwacja lub Zamówienie mogą zostać anulowane przez Usługodawcę.

igor58
22-03-2017, 10:50
Nikt nie ma powodu poddawać w wątpliwość niskie ceny. Sprzedawcy sami są sobie winni. Sami wymyślają cuda wianki typu garnitury "buy 1, get 2 free" albo wyprzedaż 90% off, cashbacki całej ceny zakupu, czyli w sumie rozdawanie za darmo.

Oni przecież kupują towar na handel, to każdy może tak samo.

Ja czasem kupuję rzeczy tylko dlatego, że tanio, a nawet kilka na raz. Kiedyś kupiłem 3 mydelniczki analogowe z zoomem 150mm Olympus Stylus 150, bo były praktycznie za darmo. Jeszcze dwa z nich leżą w pudełkach, nigdy nie użyte.

To weź te "mydelniczki" i zanieś do Domu Dziecka, niech ktoś ma z nich pożytek

7four
22-03-2017, 11:06
Igor nie zdążył wziąć udziału w zabawie, to ma focha na innych :lol: To jest za to takie "nasze" :)

tomfoot
22-03-2017, 11:07
To weź te "mydelniczki" i zanieś do Domu Dziecka, niech ktoś ma z nich pożytek

Typowe polactwo z Ciebie wychodzi. Nienawiść, złość, zazdrość. Nie zachowuj się jak pan z wąsem pod budką z piwem.

rafels3
22-03-2017, 11:11
Rezerwacje już zostały anulowane. Nie ma o co toczyć piany... ;)

becekpl
22-03-2017, 11:37
oj , dajcie spokój, tu przynajmniej jest kulturka
na innych forach to od razu są zakładane eventy na fejsie szkalujące "nieuczciwa" firmę , która nie chce czegoś oddać za darmo i zbieranie się do kupy celem wynajęcia kancelarii prawnej
aż mi czasem wstyd to czytać

tomfoot
22-03-2017, 12:24
Swoją drogą firma euro rtv agd kłamie podając powód anulowania zamówienia. I to jest posiadanie klienta w d... Nie mogą się po prostu przyznać, ze walnęli się w cenie, a nie pisać że obiektyw został wyprzedany? Czyli co - nie ma w canonie już szkła 24-70 2.8 w wersji II?

kmeg
22-03-2017, 15:56
Internety płaczom ;)

7four
22-03-2017, 16:40
Swoją drogą firma euro rtv agd kłamie podając powód anulowania zamówienia. I to jest posiadanie klienta w d... Nie mogą się po prostu przyznać, ze walnęli się w cenie, a nie pisać że obiektyw został wyprzedany? Czyli co - nie ma w canonie już szkła 24-70 2.8 w wersji II?

Nie mogą ze względu na ewentualne sprawy sądowe.

michalab
22-03-2017, 17:05
Nie mogą ze względu na ewentualne sprawy sądowe.
Na początku zdania powinno być "Nie chcą", reszta się zgadza.

cubbus
22-03-2017, 19:41
A ktoś liczył w ogóle na zakup w tej cenie?
Jeszcze można sprawdzić klauzule abuzywne, bo mogą mieć niezgodne z ustawodawstem zapisy w regulaminie.

7four
23-03-2017, 00:41
Na początku zdania powinno być "Nie chcą", reszta się zgadza.

To, że ktoś się walnął z ceną, nie oznacza, że wystawi firma 4 litery aby przegrać sprawę. Więc, nie "nie chcą", a nie mogą. Chyba logiczne.

7four
23-03-2017, 01:13
https://canon-board.info/imgimported/2017/03/0bed670633a23059med-2.png
źródło (https://images84.fotosik.pl/452/0bed670633a23059med.png)

pomimo że niedostępne, reklama jak kłamie tak kłamie XD

michalab
23-03-2017, 14:42
To, że ktoś się walnął z ceną, nie oznacza, że wystawi firma 4 litery aby przegrać sprawę. Więc, nie "nie chcą", a nie mogą. Chyba logiczne.
Jakby chcieli to by mogli. To że nie chcą jest logiczne, że nie mogą nie wierzę.

Leon007
23-03-2017, 14:49
W zasadzie nie mogą, bo sprzedawanie poniżej kosztów uzyskania (produkcji, kupna od hurtownika lub producenta itp. - w zależności od sytuacji) to niedozwolone praktyki rynkowe.

Yaru
23-03-2017, 15:09
Czasem to nie jest świadoma zagrywka? ileś ludzi złożyło konto, do tego ilość odwiedzin serwisu, następnie możliwość wysyłki spamu.

marfot
23-03-2017, 16:51
Czasem to nie jest świadoma zagrywka? ileś ludzi złożyło konto, do tego ilość odwiedzin serwisu, następnie możliwość wysyłki spamu.

No i zafajdana reputacja jako potencjalnego miejsca zakupu czegokolwiek :lol:

tlustyx
23-03-2017, 22:40
Odpowiedź na zapytanie o powód anulowania zamówienia:

Szanowny Kliencie.

Dziękujemy za kontakt z działem obsługi zamówień internetowych.

Pragnę poinformować, iż został wyczerpany zapas magazynowy na rezerwowany produkt wyprzedażowy. W związku z wycofaniem przez Dystrybutora, produkt ten nie będzie sprzedawany w naszym sklepie, a zamówienie zostało anulowane.

Tringa
23-03-2017, 23:15
Ooo... Czyli Canon przestaje produkować ten obiektyw? A to ciekawe... <-- Sarkazm ;)

7four
23-03-2017, 23:50

Nie przesadzałbym z tą ilością.

Kolekcjoner
24-03-2017, 00:37
Jakby chcieli to by mogli. To że nie chcą jest logiczne, że nie mogą nie wierzę.
Zwykle takie firmy to różna forma spółek, a świadome działanie na szkodę spółki jest przestępstwem. Za tym zawsze stoi gdzieś jakiś człowiek, a nie anonimowi "oni". Nie sądzę żeby były tabuny chętnych do wpakowania się w takie guano tylko dlatego, że kilku gości wyrazi w internetach swoje święte oburzenie ;)

michalab
24-03-2017, 09:27
Zwykle takie firmy to różna forma spółek, a świadome działanie na szkodę spółki jest przestępstwem. Za tym zawsze stoi gdzieś jakiś człowiek, a nie anonimowi "oni". Nie sądzę żeby były tabuny chętnych do wpakowania się w takie guano tylko dlatego, że kilku gości wyrazi w internetach swoje święte oburzenie ;)
Toteż napisałem, że logiczne, że nie chcą. Zupełnie się nie dziwię, że anulowali te zamówienia.

Tak samo, w miarę oczywiste jest, że to była pomyłka. Tłumaczenie o wycofaniu z oferty dystrybutora to już kpina.

szwayko
24-03-2017, 16:59
jest oficjalne stanowisko sklepu:
W nocy z dnia 21 na 22 marca prowadziliśmy naszą cykliczną akcję "Nocna promocja" na euro.com.pl. Jedną z atrakcji był przeceniony obiektyw Canon EF 24–70 mm f/2.8 L II USM za 1599 złotych. Ta oferta wzbudziła zainteresowanie kupujących i znalazło się wielu chętnych. System przyjmował zgłoszenia wg kolejności, w jakiej napływały. Po wyczerpaniu zapasów magazynowych system powiadamiał kupujących o braku produktu i anulowaniu ich zamówienia. Regulamin naszego sklepu zakłada, iż każdy zakup musi zostać potwierdzony telefonicznie lub mailowo przez pracownika naszego sklepu. Ten komunikat jest widoczny m.in. podczas dokonywania każdych zakupów, nie tylko tych promocyjnych. Każdego zawiedzionego przepraszamy. Tych, którzy dokonali zakupu po promocyjnej cenie i dostali mail potwierdzający, zapewniamy, iż produkt zostanie dostarczony w najbliższych dniach.
Tomasz Siedlecki, dyrektor do spraw marketingu RTV EURO AGD

becekpl
24-03-2017, 17:32
piękna ściema, bo przecież nie ma jak sprawdzić czy ktoś otrzymał "maila"8-)

asdf
24-03-2017, 21:02
He he, już myślałem, że w końcu pojawiła się cena adekwatna do polskich warunków.

Kolekcjoner
24-03-2017, 22:41
Tłumaczenie o wycofaniu z oferty dystrybutora to już kpina.
Każde tłumaczenie tej jak sądzę ewidentnej pomyłki jest słabe ale nie mają innego wyjścia.

Tom77
24-03-2017, 22:51
Każde tłumaczenie tej jak sądzę ewidentnej pomyłki jest słabe ale nie mają innego wyjścia.

Oczywiście mają/mieli wyjście tylko trzeba mieć jaja żeby przyznać się do błędu. Cena za ten obiektyw jest nierealna i każdy to wie ale sklep mógł wyjść z twarzą proponując bon/gratis/obniżkę na cokolwiek związanego z fotografią dla osób które zamówiły ten obiektyw. Niestety odpowiedzi w imieniu sklepu udzieliła pipka która powinna od razu stracić posadę którą zajmuje.

becekpl
25-03-2017, 00:23
no ale skoro w opisie jest
Pracownik sklepu internetowego skontaktuje się z Tobą e-mailowo lub telefonicznie, aby potwierdzić termin oraz możliwość realizacji zamówieniato co ten krzyk?
ze się zarobić nie udało?

takie rzeczy trzeba brać na luzie, uda się to się uda jak nie to trudno

Kolekcjoner
25-03-2017, 01:25
Oczywiście mają/mieli wyjście tylko trzeba mieć jaja żeby przyznać się do błędu. Cena za ten obiektyw jest nierealna i każdy to wie ale sklep mógł wyjść z twarzą proponując bon/gratis/obniżkę na cokolwiek związanego z fotografią dla osób które zamówiły ten obiektyw. Niestety odpowiedzi w imieniu sklepu udzieliła pipka która powinna od razu stracić posadę którą zajmuje.

I pewnie ta osoba, którą określasz z takim lekceważeniem poniesie konsekwencje, może nawet niejedna.
Ale przyznać się do błędu - marketingowo - nigdy. Zarząd by Cię za to zjadł posypawszy uprzednio solą ;).

2marekm
26-03-2017, 08:54
He he, już myślałem, że w końcu pojawiła się cena adekwatna do polskich warunków.
A także do rzeczywistej wartości przedmiotu.

horak
26-03-2017, 09:08
Bez przesady.Idąc tą drogą to 50STM powinien kosztować 20 zł ? To co powiecie o telefonach które kosztują tyle co dobrej klasy telewizor czy laptop ? Ten cały wylew złości to kolejny przykład na to że ludzie dalej wierzą w cuda i jeszcze mają wielkie pretensje gdy się nie spełniają. Nie wszystko jest w zasięgu wszystkich, tak było, jest i będzie.

kmeg
26-03-2017, 09:22
^^ Bez 24-70/2.8 II robienie zdjęć nie ma sensu. Jak żyć ;)

tomfoot
26-03-2017, 10:22
Tak się tylko zastanawiam, bo to kolejna taka akcja tego sklepu, czy rzecz nie jest elementem marketingu - wrzucają w różnych branżach nierealną ofertę, a później trwa dyskusja. Nieważne jak mówią, ważne żeby mówili...

becekpl
26-03-2017, 11:59
jest tez taki marketing, szukasz czegoś , znajdujesz w porównywarce sklep z najniższa cena tylko ze sklep nie ma teraz tego produktu
ale w sklepie już jestes...

biodar
26-03-2017, 12:33
Skoro to zrobili nie pierwszy raz to jest całkiem prawdopodobne, ze to część marketingu. Co najwyżej dla własnego bezpieczeństwa poświęcili ze dwie sztuki, które ktoś miał szczęście i nabył w tej cenie, by nie było że pomyłka. Wtedy są czyści, bo nigdzie nie było napisane że w promocji jest 1000 sztuk. A potencjalny zwabiony klient przegrzebał cały sklep w poszukiwaniu czegokolwiek w promocji zapoznając się z oferta sklepu ;) No i w głowie mu dynda, że od czasu do czasu warto zajrzeć bo może znów się trafi okazja/pomyłka ;)

zdebik
26-03-2017, 12:43
Dochodza jeszcze hity z wyszukiwarki, bo nagle wiekszosc canoniarzy w PL sprawdza produkt u nich w sklepie. Gorzej, moj zaprzyjazniony nikoniarz dzwonil do mnie kilka dni temu z tym newsem.

PoulN
28-03-2017, 11:22
Co z Wami!! jest? Jakie POLACTWO???, w tym wypadku, że chciało się kupić produkt, który sprzedawca omyłkowo źle wycenił?
A zastanawialiście się, czy właściciele marketów, czy dużych sieci mieli, by takie wyrzuty sumienia, gdybyście omyłkowo kupili produkt z zawyżoną ceną? lub gorszej jakości - NIE, nie mieliby, nie mają i nie będą mieli, ponieważ robią to cały czas! Na Europę wschodnią, do sieciówek idą gorszej jakości towary, czego zupełnie nie kryją, mało tego publicznie się, do czego przyznają na najwyższych kierowniczych szczeblach, uzasadniając, że "jest to dostosowanie towarów do gustów klientów z tych regionów europy" - czyli Polak pierze w mniej wydajnym proszku, pije i je gorszej jakości colę i czekoladę - bo wg zagranicznych konernów Polak tak WOLI.
Nie trzeba daleko szukać, nawet na tym forum wałkowane były tematy, że na Polskę idą z selekcji mniej ostre L`ki, czy puszki z "felernymi" cyferkami w nr. serynych (słynne pierwsze sztuki 5D3)...

POLACTWO... - jeśli komuś Tu źle - to niech,.... wyjeżdża, grzecznie mówiąc, granice otwarte, nikt nikogo nie trzyma.

Jeśli Amerykaninowi przeszkadza Amerkactwo - robi to samo..

Nie wiem skąd, się to wzięło? z prog, śniadaniowych? z ust znanych i lubianych co na "wypożyczonych" z kulturą ze sklepów Walmart`u rzeczach całe stany zjeździli??

Kończąc - np; dla nnie milion razy większym "polactwem" jest auto-zaniżanie swojej wartości wtrącając bez absolutnie żadnej potrzeby ang. słów jak np. EVENT, pisząc, czy rozmawiając w Polsce z Polakami. Po kij? to? to jest dopiero "polactwo", mając swój język, mogąc bez żadnego skrępowania go używać, non-stop słyszy się na salonach (i forach) ewenty, conwerty, dizajny, holideje, dżizuse, lajki, unlajki, hejty, imicze, intacze... itd... to nawet nie "polactwo", to polatragedia i idiotyzm w jedym,... a nie zakup w markecie źle wycenionego aparatu...
Pozdrawiam

aptur
28-03-2017, 11:33
Skoro to zrobili nie pierwszy raz to jest całkiem prawdopodobne, ze to część marketingu.

Żaden tam planowany marketing. Błąd ludzki. Zdarza się i zdarzać się będzie. Serio ktoś z was myślał, że dostanie ten obiektyw za tak niską cenę?

--- Kolejny post ---

Nie trzeba daleko szukać, nawet na tym forum wałkowane były tematy, że na Polskę idą z selekcji mniej ostre L`ki, czy puszki z "felernymi" cyferkami w nr. serynych (słynne pierwsze sztuki 5D3)...

Bajki.

Lafar
28-03-2017, 11:58
Skoro to zrobili nie pierwszy raz to jest całkiem prawdopodobne, ze to część marketingu. Co najwyżej dla własnego bezpieczeństwa poświęcili ze dwie sztuki, które ktoś miał szczęście i nabył w tej cenie, by nie było że pomyłka. Wtedy są czyści, bo nigdzie nie było napisane że w promocji jest 1000 sztuk. A potencjalny zwabiony klient przegrzebał cały sklep w poszukiwaniu czegokolwiek w promocji zapoznając się z oferta sklepu No i w głowie mu dynda, że od czasu do czasu warto zajrzeć bo może znów się trafi okazja/pomyłka
Myślę, że to spora pomyłka, ale ktoś myślący marketingowo próbował to wykorzystać do promocji sklepu. Podobny przypadek był u mnie w firmie najpierw ludzki błąd a następnie rozegrali to perfekcyjnie.

kmeg
28-03-2017, 12:10

Tak, tak. Canon ma postawioną specjalną fabrykę dla Polski. Produkują w niej mniej ostre elki oraz felerne puszki. A zamiast Japończyków pracują tam świstaki. :mrgreen:

ojmichal
29-03-2017, 00:28
Myślę, że to spora pomyłka, ale ktoś myślący marketingowo próbował to wykorzystać do promocji sklepu. Podobny przypadek był u mnie w firmie najpierw ludzki błąd a następnie rozegrali to perfekcyjnie.
Ja uważam, że sklep na tym sporo zyska teraz. Trochę większa baza mailingowa, a strata wizerunkowa żadna, bo większość z nas nie ma żadnych pretensji do sklepu. Pomyłki się zdarzają, ale u nas to tak już jest. Jak z oddawaniem pustych pudełek do lidla...

aptur
29-03-2017, 08:35
Ja uważam, że sklep na tym sporo zyska teraz. Trochę większa baza mailingowa, a strata wizerunkowa żadna

Heloł, to jest euro i oni mają bazę mailingową domyśl się gdzie. Rozsyłają mailing głównie do tych co już coś u nich kupowali przez neta.
IMO zwykły ludzki błąd a wy dorabiacie do tego ideologię. Ci co "kupili" ten obiektyw w pomyłkowej cenie zapewne mają reklamowy mailing od nich głęboko.

7four
29-03-2017, 11:30
A co do euro j.w. wystarczy odznaczyć chęć dostawania jakichkolwiek maili i nic nie będzie przychodzić. Więc na co komu taka baza mailingowa?
Czy ktoś zwraca uwagę jeszcze w dzisiejszych czasach na reklamy? W większości niezgodne z rzeczywistością.

Tom77
29-03-2017, 16:53
Tak, tak. Canon ma postawioną specjalną fabrykę dla Polski. Produkują w niej mniej ostre elki oraz felerne puszki. A zamiast Japończyków pracują tam świstaki. :mrgreen:

Mają specjalną fabrykę i sprawdzają czy przypadkiem obiektyw i body nie działa dobrze. Jak spieprzą i wyprodukują działające body albo ostry obiektyw to wysyłąją go do Japonii. A jak obiektyw nie nadaje się do niczego to sprzedają go w białym pudełku.

aptur
29-03-2017, 18:51
Mają specjalną fabrykę i sprawdzają czy przypadkiem obiektyw i body nie działa dobrze. Jak spieprzą i wyprodukują działające body albo ostry obiektyw to wysyłąją go do Japonii. A jak obiektyw nie nadaje się do niczego to sprzedają go w białym pudełku.

A to mali spryciarze. Z kolei te średnio udane produkcje sprzedają w USA. Dlatego jest tam taniej. U nas same trefne najdrożej aby oddalić podejrzenia.

pan.kolega
29-03-2017, 20:39
A to mali spryciarze. Z kolei te średnio udane produkcje sprzedają w USA. Dlatego jest tam taniej. U nas same trefne najdrożej aby oddalić podejrzenia.

A gdzie jadą te ostre jak brzytew? Ciągle Do Reichu? Ale chyba dla tamtejszych Turków dostają też gorszy sort. Na pewno wiem, gdzie wysyłają egzemplarze w zasadzie udane, ale przybrudzone/zakurzone - do centrów handlowych Dubaju.

aptur
29-03-2017, 20:46
A gdzie jadą te ostre jak brzytew?�� Ciągle Do Reichu?

Przecież kolega napisał, że te w 100% udane zostają w Japan.

Na pewno wiem, gdzie wysyłają egzemplarze w zasadzie udane, ale przybrudzone/zakurzone - do centrów handlowych Dubaju.
Tak samo z telefonami robią. Jak brudne do przerabiają na pozłacane wersje i potem w Dubaju możesz kupić. Nawet na lotnisku.

marfot
29-03-2017, 22:08
Przecież kolega napisał, że te w 100% udane zostają w Japan.

Jak tych dobrych jest za dużo to je psują żeby coś można było wysłać do Polski.

aptur
29-03-2017, 22:14
Jak tych dobrych jest za dużo to je psują żeby coś można było wysłać do Polski.

Te najbardziej zepsute są sprzedawane za 1599 :mrgreen: Tylko tym razem mało przysłali i się szybko skończyły.

PiKa
30-03-2017, 09:01
Hmm to Nikon zrobił specjalny model aparatu na Polskę, to zdaje się d600 chlapał olejem.

zdebik
30-03-2017, 09:30
Smiejecie sie, ale zarcie smieciowe sprzedaja niemieckie koncerny w PL i to FAKT!
Szklo szkle tez nie rowne, i kto wie co sie tam wyprawia.

tombas
30-03-2017, 11:54
Szklo szkle tez nie rowne, i kto wie co sie tam wyprawia.
nie jestem zwolennikiem spiskowych teorii, ale...:mrgreen:
miałem w zyciu 3 szt nówek c85mm f/1.8 2szt kupione w kraju a jedna z usa (pierwsza w zyciu), i zgadnijcie co...?
te "krajowe" nie miały startu to tej pierwszej m.in pod wzgl ostrosci... "przypadek?... nie sądze":lol:

smartb
30-03-2017, 17:26
Te tanie nie są gorszej jakości -*firma dała cenę netto w euro, jako brutto w złotówkach przez błąd, ale za nic nie chce się do tego przyznać ;-) . Idą w zaparte do końca - stracili tylko te, które były w magazynach poszczególnych sklepów, te z magazynu centralnego zostały anulowane