Zobacz pełną wersję : Grip do canona 7d mk ll
Grus57grus
22-02-2017, 19:57
Witam i mam pytanie.Jaki kupic grig(firma)do c.7d mk ll.Oczywiście proszę nie pisać ze oryginal bo to wiem.Chodzi o dobry zamiennik.Czy zamienniki akumulatora npna firme Photix sa ok czy koniecznie oryginal.Pytam bo czytalem ze zamienniki sa be.W moim c.1d mk ll uzywam Photixow i jest ok
Ja używam Photixów w 6D i też jest OK.
Wcześniej używałem w 550d i 60d i też zero problemów.
Nigdy mnie nie zawiodły.
Co do gripa to nie wiem ;)
michaelsz
23-02-2017, 13:08
Newell na 5dmIII też dobrze się sprawdza.
Grus57grus
23-02-2017, 14:45
Newell na 5dmIII też dobrze się sprawdza.
Wlasnie o Newllu myslalem.Czy jakosc wykonania i funkcjonalnosc sa ok
Wlasnie o Newllu myslalem.Czy jakosc wykonania i funkcjonalnosc sa ok
Są ok, większość gripów jest ok.
Grus57grus
14-05-2017, 11:24
Kupilem ten grip Newell i cos sie dzieje zlego.Otoz po wlaczeniu aparatu zaczyna sama ustawiac sir ostrosc.Patrze na skale odleglosci w c.70-200 /2.8 ,a ta kreci sie w prawo,w lewo.Podczas ostrzenia zdaza sie ze obiektyw przestaje ostrzyc by za chwile lapc samodzielnie ostrosc,zanim wcisne spust do polowy.Czy moze to byc wina gripa.Podobnie jest z 400/5.6.Przeciez nie popsuly mi sie od razu dwa szkla.Prosze o pomoc.
Mam Vertex E16, jak na razie jest b.dobrze.
Kupilem ten grip Newell i cos sie dzieje zlego.Otoz po wlaczeniu aparatu zaczyna sama ustawiac sir ostrosc.Patrze na skale odleglosci w c.70-200 /2.8 ,a ta kreci sie w prawo,w lewo.Podczas ostrzenia zdaza sie ze obiektyw przestaje ostrzyc by za chwile lapc samodzielnie ostrosc,zanim wcisne spust do polowy.Czy moze to byc wina gripa.Podobnie jest z 400/5.6.Przeciez nie popsuly mi sie od razu dwa szkla.Prosze o pomoc.
Witam, dlatego najlepszym zamiennikiem jest oryginalny grip. Nie pomogłem wiele swoją wypowiedzią jednak Kolega sam sobie udzielił odpowiedzi na własne pytanie z dnia 22 lutego br.:confused:
Kupilem ten grip Newell i cos sie dzieje zlego.
Odkręć, zdejmij, sprawdź, czy styki nie są uszkodzone, załóż jeszcze raz, delikatnie, sprawdź czy pomogło.
Witam, dlatego najlepszym zamiennikiem jest oryginalny grip. Nie pomogłem wiele swoją wypowiedzią jednak Kolega sam sobie udzielił odpowiedzi na własne pytanie z dnia 22 lutego br.:confused:
Używam zamienników gripów od wieluuuu lat i żaden mi nie ustawiał sam ostrości :)
Grus57grus
04-06-2017, 14:33
Używam zamienników gripów od wieluuuu lat i żaden mi nie ustawiał sam ostrości :)
Wyslalem grip do firmy od ktorej kupilem i obiecali natychmiastowa wymiane.Zobaczymy czy bedzie lepiej
hej, możesz powiedzieć jak wyszło z tym gripem? Sam jestem na etapie poszukiwania zamiennika do 7d mk 2 i byłem zdecydowany na Newell'a ale teraz, po tym co opisałeś, zacząłem się zastanawiać.
Martin1908
01-01-2020, 23:36
W swoim C 450D używałem grip Hahnel i byłem mega zadowolony. Teraz przesiadam sie na 7D mk II i szukam również Hahnela ale coś nie moge nic znaleźć. Czyżby firma zniknęła z rynku? Ktoś coś wie ?
Nic nie wiem o Hahnelach, ale od początku używam do 7d2 grip firmy Pixel i nie ma z nim żadnych problemów.