PDA

Zobacz pełną wersję : Lampa studyjna Yongnuo YN 300W. Czy ktoś coś wie?

wajo94
20-02-2017, 23:29
Zainteresowała mnie lampa YN 300W ze względu na współpracę z E-TTL Canona. Również duże możliwości regulacji i współpracę z radiowymi wyzwalaczami takimi samymi jak do lamp reporterskich. Czy ktoś już ten sprzęt ma lub testował?

Janeek
17-04-2017, 21:38
Pewnie pytanie już nieaktualne, dla dla kolejnych zastanawiających się nad tą lampą. Mam ją od roku, jakość wysoka - ta sama liga co Jinbei. Na plus zdecydowanie sterowanie przez YN-622 z poziomu body, na identycznej zasadzie jak lampą flash. ETTL... hmmm, powiem tak - na początku przydatne ale z czasem i tak chyba każdy przejdzie na MANUAL. Dzięki M mamy kontrolę błysku i powtarzalność. Ustawienie bez światłomierza to kilka chwil a nie martwimy się różnym poziomem oświetlenia. Działanie ETTL samo w sobie bez zarzutu, działa perfekcyjnie. Ogromnym plusem tej lampy jest niewątpliwe niezależne sterowaniem 150W halogenem modelującym. Minus to system regulacji lampy na statywie - przy cięższych modyfikatorach ma tendencję do luzowania się. Nie wiem czy brak HSS to jakaś wada, w końcu to lampa studyjna 300ws o regulacji 1/128.

adawro
20-04-2019, 23:32
Odkopie temat.
Lampa studyjna Yongnuo YN 300W ewidentnie nie sprzedawała się bo obecnie trudno ją zdobyć.
Podobnie jak lampy Phottix Indra 500LC - lampa studyjna kompatybilna z systemem radiowym Canon RT.

Czy są obecnie dostępne jakiekolwiek lampy studyjne z wsparciem dla systemu RT od Canona?

zdebik
21-04-2019, 01:58
Indra to chyba jedyny model który działa z ST-E3-RT - pytanie jeszcze jak i czy działa?

Niestety, jeśli chodzi o studio raczej zostaje jakiś inny system. Godox ma fajną ofertę, a i nonamy na jakiejś lampie też zrobią robotę.