Zobacz pełną wersję : Ctj #1535
Eberloth
11-01-2017, 10:20
Banalne. Nawet nazwa jest na tacy.
https://canon-board.info/imgimported/2017/01/ff-2.jpg
źródło (http://cdn.fotopasja.org/images/2017/01/11/ff.jpg)
nabój myśliwski?
--- Kolejny post ---
...albo petarda :)
Eberloth
11-01-2017, 11:13
Z pocisków mam w domu tylko srut 4,5 mm ;)
Pudło. A nawet dwa.
przypomne, ze regulaminowo przysluguje jedno pytanie na raz. a jesli komus sie wymsknie, to i tak nalezy sie jedna odpowiedz ;)
ze swojej strony: czy to moze pelnic funkcje wielorazowego pojemnika?
Eberloth
11-01-2017, 11:40
czy to moze pelnic funkcje wielorazowego pojemnika?
Absolutnie nie powinno i ortodoksi wyrzucają to po jednorazowym użyciu. Ale jak ktoś się uprze...
Jeszcze o pojemniku... Słowo wskazywałoby, że można to opróżnić i napełnić ponownie. Otóż nie można tego zrobić w tym przypadku bez destrukcji owego przedmiotu...
Absolutnie nie powinno i ortodoksi wyrzucają to po jednorazowym użyciu. Ale jak ktoś się uprze...
Jeszcze o pojemniku... Słowo wskazywałoby, że można to opróżnić i napełnić ponownie. Otóż nie można tego zrobić w tym przypadku bez destrukcji owego przedmiotu...
sie mi skojarzylo: prezerwatywa ;) ale wizualnie nie pasuje (no przynajmniej mnie osobiscie) i chyba nie byla by dobra odpowiedz ;)
a tak serio juz: czy to ma w takim razie jakas funkcje zabezpieczajaca (w sensie: jak elektryczny bezpiecznik) ?
To jest w ogóle jeszcze produkowane? Bo przypuszczam (logo, materiał [papier, tektura]), że to może być coś z lat '80 i '90 XX w.
Do tego na oko ma jakieś max. 5 cm długości.
Skoro jednorazowy użytek to kojarzy mi się, albo z czymś rozpuszczalnym, (ale to wykluczam ze względu na widoczną plastikową część), albo do spalenia. Obstawiałabym coś petardo-podobnego (np. raca), ale właśnie strzelniczego (np. naboje do pistoletu hukowego), ale powiedziane już było, że to nie to.
Dobra, koniec wywodów. Obstawiam racę. :)
Eberloth
11-01-2017, 14:02
Jest to produkowane jak najbardziej. Choć dość to dość niszowe, przyznaję. Produkują to różne firmy. Jakbym dał bardziej znaną to łatwiej by było wygooglować. Natomiast obojętnie kto to zrobi - kształt, rozmiar będzie ten sam. Tylko inne logo. Długość 35 mm średnica też marna ;)
Z prądem nie ma to nic wspólnego. Funkcja zabezpieczająca - poniekąd tak. Nie wybucha, nie strzela się tym, nie rozpuszcza się.
Eberloth
11-01-2017, 14:31
Filtr do fajki.
A jak najbardziej. Z węglem https://brogshop.pl/pl/p/Filtr-fajkowy-weglowy-9-mm-10szt-Filtry-do-fajki-Diamond-Mr-Brog/216
Twoja następna.
Ha! Jestem niepaląca, więc nie miałam szansy - tym się pocieszam :)
Eberloth
11-01-2017, 15:13
Ha! Jestem niepaląca, więc nie miałam szansy - tym się pocieszam :)
Ja też nie używam lutownicy a wczorajszą zagadkę rozwikłałem ;)
Ja też nie używam lutownicy a wczorajszą zagadkę rozwikłałem ;)
Również nie palę, więc historia zatacza koło :P
Myślę nad kolejną, dziś wrzucę.