Zobacz pełną wersję : 24-105
Witam
Ciekaw jestem Waszej opnii na temat 24-105 canona mkI i Sigmy Art 24-105 f4. Na co byście postawili? Na rynku wtórnym mozna znaleźc oba obiektywy w podobnych pieniądzach. Oba mają podobne właściwosci ew bolączki. Stoje przed wyborem a nie moge wziąć i postrzelac nimi zeby wyciagnac jakies wnioski. Moze ktoś z Was miał taką sposobność.
Witam
Ciekaw jestem Waszej opnii na temat 24-105 canona mkI i Sigmy Art 24-105 f4. Na co byście postawili? Na rynku wtórnym mozna znaleźc oba obiektywy w podobnych pieniądzach. Oba mają podobne właściwosci ew bolączki. Stoje przed wyborem a nie moge wziąć i postrzelac nimi zeby wyciagnac jakies wnioski. Moze ktoś z Was miał taką sposobność.
na forum jest jeden użytkownik tej sigmy, gdybyś poszukał to byś znalazł opinie. A o 24-105 canona ver 1 jest tyle info, że się nie da wszystkiego przeczytać.
Faktycznie, doszukałem się. Przepraszam. Prosze o usuniecie tematu.
Podepnę sie do pytania 0 24-105 ;) Chodzi mi o dystorsję :( Nie miałem okazji pobawić sie wcześniej tym szkiełkiem, więc po prostu kupiłem. Niestety dystorsja na 24mmm mnie załamała. Budynek ze zdjęcia niczym krzywa wieża w Pizie :( Korzystam z LR 3.2 i jest tam opcja korekcji dystorsji ale działa to słabo. Kurcze trochę, a nawet bardzo się zniechęciłem :( Jak sobie z tym radzicie ?
Podepnę sie do pytania 0 24-105 Chodzi mi o dystorsję Nie miałem okazji pobawić sie wcześniej tym szkiełkiem, więc po prostu kupiłem. Niestety dystorsja na 24mmm mnie załamała. Budynek ze zdjęcia niczym krzywa wieża w Pizie Korzystam z LR 3.2 i jest tam opcja korekcji dystorsji ale działa to słabo. Kurcze trochę, a nawet bardzo się zniechęciłem Jak sobie z tym radzicie ?
Nowsze wersje radzą sobie z tym problemem znacznie lepiej.
Witam
Art ostra od F4, szybki AF, przyjemność trzymania szkiełka w ręku, świetnie wykonany obiektyw, wykonany dużo lepiej niż L Canona, lepsza jakość obrazu niż w canonowskim odpowiedniku. Niestety duże i ciężkie szkło, dawało mię się we znaki szczególnie na mrozie.