PDA

Zobacz pełną wersję : 5D MKIII Uszkodzenie joysticka

Baloniew
21-12-2016, 18:28
Dziś w plenerku zahaczyłem aparatem zwisającym na pasku o gałazkę krzewu.Po jakimś czasie zauważyłem,że brakuje przycisku od joysticka.Czy jest on gdzieś osiągalny,czy tylko Żytnia ?:x

zdebik
21-12-2016, 19:28
Ebay, ali ale zytnia najpewniejsza.

Baloniew
22-12-2016, 00:03
Po dokładnym wytłumaczeniu tematu,uparty pan z Żytniej nadal koniecznie potrzebował zobaczyć mój aparat.Rozwiązałem sprawę przez Ebay. Koniec tematu,dzięki.

rafels3
22-12-2016, 00:09
To jak ten przycisk się tam trzyma? Na wcisk, czy coś się ułamało...?

zdebik
22-12-2016, 10:09
Po dokładnym wytłumaczeniu tematu,uparty pan z Żytniej nadal koniecznie potrzebował zobaczyć mój aparat.Rozwiązałem sprawę przez Ebay. Koniec tematu,dzięki.
Niestety, to nie maciej wrozbita. Tak to juz jest, uszkodzony aparat odsylasz na ogledziny.

Baloniew
22-12-2016, 12:39
To jak ten przycisk się tam trzyma? Na wcisk, czy coś się ułamało...?

To jest taki mikroprzełącznik,którego korpus przykrywa gumowana nakładka.Przełącznik działa(pola autofokusa się przesuwają);brak jest tylko "główki" owej nakładki.Tę nakładkę wraz z uszczelnieniem zamówiłem.

rafels3
22-12-2016, 14:49
Tę nakładkę wraz z uszczelnieniem zamówiłem.

Dzięki za info. Przyjrzałem się temu i widzę, że chyba bez zdjęcia obudowy się tego nie wciśnie?

Baloniew
22-12-2016, 16:34
Dzięki za info. Przyjrzałem się temu i widzę, że chyba bez zdjęcia obudowy się tego nie wciśnie?

Kiedy przesyłka już dojdzie,to będę wiedział :)

jelcyk
22-12-2016, 21:33
Się nie wciśnie, ale demontaż to nie jakiś wielki problem - niemniej trzeba się przyłożyć, bo konsekwencje beztroski mogą być poważne. Dobrze przynajmniej, że lampy tu nie ma...

Baloniew
04-01-2017, 20:50
Się nie wciśnie, ale demontaż to nie jakiś wielki problem - niemniej trzeba się przyłożyć, bo konsekwencje beztroski mogą być poważne. Dobrze przynajmniej, że lampy tu nie ma...

Tak,co racja to racja.Część dotarła."Się" rozebrało tył aparatu,"się" wymieniło i działa.Skorzystałem z https://www.youtube.com/watch?v=9Fr3n1eFxT0 tego filmiku o rozbiórce.Nie musiałem szukać rozmieszczenia śrubek