Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pytanie o wyzwalacze z AFem do różnych lamp systemowych

takpoprostu
19-12-2016, 15:55
Wiem że tematów dużo ale w żadnym nie znalazłem odpowiedzi. Posiadam lampę Newella 600ex-rt i Canon 430tkę II. Z tego co wiem transmitery RT od YN nie działają z Newellem i teraz pytanko:

1. Czy istnieje jakiś wyzwalacz radiowy obsługujący system RT canona który posiada AF ASSISTANT jak w lampach systemowych i będzie działał z Newellem ?
2. Jeżeli jest takowy jak w pytaniu numer 1. Czy również mogę dokupić odbiornik RT bym mógł do niego zapiąć Canona 430exII i zmieniać nastawy z pozycji wyzwalacza ?

marfot
19-12-2016, 18:32
Z tego co wiem transmitery RT od YN nie działają z Newellem

To pewne?
To spore zaskoczenie, przynajmniej dla mnie. Newell ma wprawdzie swój transmiter E3-RT ale wygląda jak klon YN.

takpoprostu
20-12-2016, 15:35
To pewne?
To spore zaskoczenie, przynajmniej dla mnie. Newell ma wprawdzie swój transmiter E3-RT ale wygląda jak klon YN.

A no podobno. Nawet lampa YN600X-RT nie błyśnie jeżeli będzie wyzwalana przez mastera Newell 600EX-RT.

marfot
20-12-2016, 20:52
A czy ten Newell jest w praktyce kompatybilny sam ze sobą czyli z Shanny SN-E3-RT? Zakładam, że ten Newell to Shanny ;)
Kupując ten transmiter odcinasz się jak widać od Yongnuo ale masz sterowanie Newella i Canona RT. Natomiast w systemie Shanny jakoś nie widze odbiornika takiego jak Yongnuo YN-E3-RX, który pozwoliłby poprawnie wysterować Twojego Canona 430EXII.

Ja kupując YN-E3-RT i 430EXIII-RT miałem na uwadze ewentualne wzmocnienie zestawu w postaci YN600-RT i ewentualne wysterowanie dowolnej lampy odbiornikiem YN-E3-RX.